Dragi učitelji/ce, u tijeku je prenošenje nastavnih materijala na novu domenu. Ukoliko nešto ne možete pronaći, ili želite saznati što ima novoga, posjetite nas na stranici u izradi — zbornica.hr. Uspješnu novu nastavnu godinu želi vam vaša Zbornica!

Računalni virusi (prezentacija)

 • Ivona Pauković Sirovica, učenica, OŠ Brezovica, Zagreb
 • Kategorije: Zbirka | Prezentacije | Tehnologija
 • Što su virusi?

  Računalni virus je program koji može "inficirati" druge programe tako da u njih unese kopiju samog sebe (koja može biti modificirana). Virus se može proširiti računalnim sustavom ili mrežom koristeći se ovlastima korisnika koji su inficirani. Svaki program koji je inficiran postaje virus i tako infekcija raste.

  Povijest virusa

  Prvi pravi predak današnjih virusa bio je Prevading animal koji je bio sposoban da se nadodaje na druge programe na UNIVAC 1108 računalnom sustavu. Prvi potvrđen nalaz računalnog virusa je bio 1982. i zvao se Elk Cloner. Taj virus je inficirao BOOT sektor disketa za Apple II računala.

  Vrste virusa

  Imamo više vrsta virusa, a ovo su neki os njih: Rootkit, Spam, Crv, Trojanski konj, Backdoor, Spyware, Malware, Adware, Makro virus, Boot sektor virus, Logičke bombe, Keylogger…

  Leave a comment

  Please login to leave a comment.