Dragi učitelji/ce, u tijeku je prenošenje nastavnih materijala na novu domenu. Ukoliko nešto ne možete pronaći, ili želite saznati što ima novoga, posjetite nas na stranici u izradi — zbornica.hr. Uspješnu novu nastavnu godinu želi vam vaša Zbornica!

Objavljene nastavne pripreme povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti

 • Forum za slobodu odgoja
 • Kategorije: Sat razrednika | Zbirka | Radionice | Savjet | Usavršavanje
 • Forum za slobodu odgoja zahvaljujući potpori Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti provodi projekt "Primarna prevencija ovisnosti". Jedna od aktivnosti projekta je i obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti.

  Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti stručnjaci Foruma za slobodu odgoja izradili su nastavne pripreme o temama koje pokrivaju prevenciju alkohola, droga i pušenja kako bi nastavnicima omogućili da u svojim razredima na ovaj način obilježe taj mjesec.

  Nastavne pripreme besplatno su  dostupne svim nastavnicima i stručnim suradnicima u Hrvatskoj, posebno onima koji su u svojim školama zaduženi za preventivne programe. Ovakvu praksu FSO provodi i za obilježavanje drugih međunarodnih dana (npr. Međunarodni dan tolerancije) i upravo se ova praksa pokazala korisnom i široko prihvaćenom od strane nastavnika. Nastavne pripreme su izrađene za 3 obrazovna stupnja (za učenike od 1. – 4. razreda, za učenike od 5. – 8. razreda te za učenike srednjih škola), a uključuju i radne listiće za učenike koje je moguće fotokopirati te koristiti u radu s učenicima.

  Molimo sve nastavnike koji će neke od tema obrađivati sa svojim učenicima da nam dojmove i iskustva s radionica pošalju na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

  Leave a comment

  Please login to leave a comment.