Dragi učitelji/ce, u tijeku je prenošenje nastavnih materijala na novu domenu. Ukoliko nešto ne možete pronaći, ili želite saznati što ima novoga, posjetite nas na stranici u izradi — zbornica.hr. Uspješnu novu nastavnu godinu želi vam vaša Zbornica!

Vaš glas: Učenik ima pravo glasa

 • Tonka
 • Kategorije: Zbirka | Savjet
 • Svima se događa da im razrednik nije baš najbolji. Neki su razrednici blagi dok su drugi strogi. Ako se učenik ne slaže sa situacijom, on može, ali uglavnom ne želi, pokrenuti pobunu jer razrednik uvijek može zaprijetiti lošom ocjenom i sankcijama što je zlouporaba uzvišenog stajališta.


  Primjer:

  Grupa učenika odlazi u kino i u tramvaju jedan se učenik ponaša neodgojeno i nekvalitetno. Zbog njega Vam profesor (učitelj) zabrani odlazak u ostale javne objekte. I zbog jednog učenika Vi ne možete posjećivati javne objekte (muzej, kino, kazalište). U ovoj situaciji treba podići bunu. Zašto bi svi ispaštali zbog jednog učenika?

  Jedan učenik ne piše domaći rad. Profesor (učitelj) inzistira na principu "svi za jednog jedan za sve". Kakve to veze ima s razrednom zajednicom? Nepisanje zadaće tog učenika je njegov problem te bi on trebao biti primjereno disciplinirana ne cijela zajednica.

  ZATO PROFESORI (učitelji), BUDITE POŠTENI, POŠTUJTE PRAVO UČENIKOVA GLASA I NEMOJTE ZLOUPORABITI SVOJE RADNO MJESTO.

  Leave a comment

  Please login to leave a comment.