Dragi učitelji/ce, u tijeku je prenošenje nastavnih materijala na novu domenu. Ukoliko nešto ne možete pronaći, ili želite saznati što ima novoga, posjetite nas na stranici u izradi — zbornica.hr. Uspješnu novu nastavnu godinu želi vam vaša Zbornica!

Obojimo Hrvatsku šarenim bojama tolerancije!

 • Forum za slobodu odgoja
 • Kategorije: Roditeljski sastanak | Sat razrednika | Zbirka | Radionice | Savjet | Usavršavanje
 • fsoForum za slobodu odgoja će 16. studenog 2011., organizacijom niza događaja u tri grada – Zagrebu, Opatiji i Velikoj Gorici obilježiti Međunarodni dan tolerancije „Svrha je odgoja i obrazovanja pretvoriti ogledala u prozore.“ Sydney J. Harris
  ZAGREB, 11. studenog 2011. godine – Forum za slobodu odgoja u suradnji s Gradom Zagrebom ima zadovoljstvo pozvati Vas, u sklopu kampanje „Obojimo svijet bojama tolerancije“, na obilježavanje Međunarodnog dana tolerancije, 16. studenog.
  Nakon prošlogodišnje izuzetno uspješne akcije održane za Međunarodni dan tolerancije, Forum za slobodu odgoja odlučio je i ove godine obilježiti taj važan dan. Mreža medijacijskih centara „Možemo to riješiti“ koja djeluje u sklopu Foruma za slobodu odgoja organizirat će niz javnih akcija u tri grada – Zagrebu, Opatiji i Velikoj Gorici. Uz to, svim školama u Hrvatskoj dostavit će se nastavne pripreme za radionice o toleranciji koje se mogu provesti u razredu. Ana Karlović, voditeljica Medijacijskog centra Zagreb izjavila je kako je cilj akcije osvjestiti mlade i građane o važnosti tolerancije. „Mladima se nameću sve veći standardi savršenstva i uspjeha te oni postaju opterećeni sobom i sve manje tolerantni, agresije i izolacije je sve više i koliko god pričali o demokraciji i toleranciji, pružamo im sve više primjera isključivosti i nasilja, ne samo u obitelji i medijima, već i načinom na koji čitavo društvo funkcionira“ nadodala je Karlović.

  Upravo zbog toga je cilj akcije podići svijest o važnosti tolerancije i zajedništva u svakidašnjem životu te osobna predanost u promicanju tolerancije u svojoj okolini.
  U Gradu Zagrebu će se akcije održati:

  • u 10:00 sati – Osnovna škola Tina Ujevića (Koturaška cesta 75), gdje će se održati likovna radionica, izložba te druženje s nastavnicima i učenicima;
  • u 12:00 sati na Trgu bana Josipa Jelačića učenici/ce će dijeliti građanima poruke mira i tolerancije.

  U Velikoj Gorici će se također održati akcija s učenicima i učenicama u Centru za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica od 12 do 14 sati.

  Što se tiče Primorsko-goranske županije, u Voloskom u Ateljeu Mirne Kutleše mladi će izraditi brodove od papira s porukama tolerancije. Škole koje će sudjelovati u akciji su Osnovna škola Milan Brozović Kastav, Osnovna škola Podmurvice, Osnovna škola Kozala i Gimnazija Eugena Kumičića, Opatija. U 12 sati će se brodovi porinuti s rive u Voloskom kako bi se proširila poruka mira i tolerancije.

  Osobe za kontakt:

  • Mario Bajkuša, direktor razvoja i programa, telefon: 01/4663-503; e-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Ana Karlović, voditeljica Medijacijskog centra Zagreb, telefon: 099/7059677, e-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Marina Brkić, voditeljica Medijacijskog centra Velika Gorica, telefon: 099/7059676, e-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Diana Batinić, voditeljica Medijacijskog centra Rijeka, telefon: 099/7059675, e-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

  Leave a comment

  Please login to leave a comment.