Dragi učitelji/ce, u tijeku je prenošenje nastavnih materijala na novu domenu. Ukoliko nešto ne možete pronaći, ili želite saznati što ima novoga, posjetite nas na stranici u izradi — zbornica.hr. Uspješnu novu nastavnu godinu želi vam vaša Zbornica!

Hrvatski virtualni muzeji

U pripremi školskih izleta i izvanškolske nastave web stranice Muzejskog dokumentacijskog centra mogu nastavnicima biti od velike koristi, osobito kada je riječ o organiziranju posjeta hrvatskim muzejima i zbirkama otvorenim za javnost.

Uz pregled vijesti o aktualnim događajima u hrvatskim muzejsko – galerijskim ustanovama, ove stranice nude vodič kroz te institucije, nazvan Hrvatski virtualni muzeji.


Odabirom na zemljopisnoj karti ili pretraživanjem moguće je dobiti obavijesti o svakoj od 225 ustanova iz Registra muzeja, galerija i zbirki u RH te pristupiti njihovim web stranicama ili s njima komunicirati elektroničkom poštom.

Stranice sadrže i normativnu regulativu, smjernice, upute i preporuke koje se tiču muzejske, knjižnične i arhivske djelatnosti, a njihovo poznavanje također može pridonijeti kvalitetnijem odgojno – obrazovnom radu.

Posjetite stranice na www.mdc.hr/muzeji.aspx.

Leave a comment

Please login to leave a comment.