Napomena
  • Google Geocoding API error: The request was denied.

Eduvizija

0.0/5 rating (0 votes)

www.eduvizija.hr — Internetski portal koji omogućuje učenicima viših razreda osnovnih škola da nastavno gradivo svladaju uz pomoć informacijske tehnologije.Tvrtka OZ Vizija predstavila je "Eduviziju", prvi internetski portal koji omogućuje učenicima viših razreda osnovnih škola da nastavno gradivo svladaju uz pomoć informacijske tehnologije. Pretplaćivanjem na sadržaj portala svaki korisnik dobiva svoju šifru kojom se registrira na portal te uz pomoć koje može pogledati video lekcije za 5., 6., 7. i 8. razred osnovnih škola neograničen broj puta.

Kroz nastavne sadržaje korisnike portala, ali i njihove roditelje vodi tim stručnjaka, nastavnika na svom području, a svi sadržaji Eduvizije prate nastavni plan i program odobren od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa RH iz matematike, kemije, fizike i biologije. Velika prednost Eduvizije je i mogućnost direktne komunikacije s ostalim korisnicima portala, a svaki nastavni predmet ima forum gdje korisnik može zatražiti pomoć predmetnog nastavnika.

„Veliki interes i oduševljenje internetskom tehnologijom želimo iskoristiti kao poticaj učenju i svladavanju obveznih nastavnih sadržaja. Pritom učenje nastavnog gradiva nije jedini naš cilj. Konkretnom internetskom komunikacijom, kroz forum, video konferencije, razmjenu tekstualnog, foto i video materijala, dajemo priliku našim učenicima da na najbolji mogući način razvijaju svoje informatičke kompetencije“, izjavila je Ružica Šimunović, pokretačica projekta.

Projekt koji će olakšati živote mnogih tinejdžera aktivno je podržala i mlada voditeljica i glumica, Iva Šulentić, koja naglašava: „Generacijama suvremenog doba sve je teže koncentrirati se na učenje uz knjigu. Eduvizija nudi sadržaje obrađene u zanimljivoj i atraktivnoj formi, uz koje školsko gradivo prestaje djelovati „prijeteće“ i postaje lako i zanimljivo. Šteta što takvi sadržaji nisu postojali dok sam ja sjedila u školskoj klupi “, izjavila je Iva Šulentić.

Eduvizija je namijenjena roditeljima kojima omogućuje da preko korisničkog računa prate rad i aktivnosti svog djeteta. Uz to, po svojim karakteristikama Eduvizija je i najstrpljiviji učitelj koji će ponoviti lekciju onoliko puta koliko je djetetu potrebno da usvoji gradivo.

Osim lekcija u audiovizualnoj formi Eduvizija nudi i dodatne sadržaje poput pitanja za provjeru znanja, rubrike „Ponovi“ i „Doznaj više“ te forum za svaki predmet na kojem učenici mogu razmjenjivati podatke i iskustva s drugim korisnicima. U pripremi je pokretanje i zabavnog dijela portala na kojem će učenici imati priliku dodatno se zabaviti uz učenje.

 
 

 

Address

  • Ulica: Jukićeva 6
  • Poš. br.: 10000
  • Grad: Zagreb
  • Zemlja: Croatia

Contact

Na zemljovidu...

Leave a comment

Please login to leave a comment.