Dragi učitelji/ce, u tijeku je prenošenje nastavnih materijala na novu domenu. Ukoliko nešto ne možete pronaći, ili želite saznati što ima novoga, posjetite nas na stranici u izradi — zbornica.hr. Uspješnu novu nastavnu godinu želi vam vaša Zbornica!

Mali informatičari

 • Branka Pauković, mag. prim. educ., OŠ Hrvatski Leskovac, Zagreb
 • Kategorije: Zbirka | Vaši rezultati
 • Stela Kocijan

  Krenuvši u treći razred više se ne slažemo s naslovom „Mali informatičari“. Možda jesmo maleni rastom ali smo veliki znanjem i željom za učenjem. Mi smo treći a osnovne škole Brezovica; sedam dječaka i jedanaest djevojčica. Svi smo prijatelji i izvrsno se slažemo. Volimo učiti i istraživati.

  Početkom prvog razreda nismo znali niti brojke niti slova, a na računalu smo igrali samo igrice. Učili smo čitati i pisati, a uz bolje poznavanje slova lakše smo se snalazili i na računalu. Učiteljica je svakim danom stavljala sve teže zadatke pred nas koje smo mi s veseljem, radom i upornošću; svladavali. Najdraže nam je bilo (i još je uvijek) bilo crtati u programu Bojanje. Toliko smo bili vrijedni da smo osvojili i nekoliko nagrada.

  U prvom razredu Stela Kocijan osvojila je prvu nagradu u Sferinom natječaju na temu „Zmaj protiv malog zelenog“.

  Stela Kocijan
  U drugom razredu također u Sferinom natječaju, nagradu je osvojio Matija Jambrek na temu „Svemirski gusari“. Matija Jambrek
  Vrijednu nagradu osvojila je ponovno Stela Kocijan; bila je pobjednik na međunarodnom natječaju u Švedskoj na temu „Snovi“ (The International Museum of Children´s Art; Dreams 2008; Huddinge, Sweden). Stela Kocijan

  Vrijedno ćemo učiti i raditi i dalje. Jedva čekamo nove zadatke i izazove.

  Više o natječaju „Snovi“

  Međunarodni muzej dječje umjetnosti u Huddingeu, u Švedskoj, raspisao je likovni natječaj za djecu i mlade na temu „Snovi“. O čemu sanjaju djeca? Jesu li snovi jednaki u različitim zemljama? Najbolji način da se odgovori na ova pitanja je likovnim putem. Djeca su pustila mašti na volju, upotrijebila boje i dočarala svoje snove. Natječaj je obuhvatio učenike od 4 do 18 godina, a dijelio se u tri skupine - od 4 do 7 godina, od 8 do 12 i od 13 do 18 godina. Neke od radova možete vidjeti na portalu Muzeja, a među nagrađenim radovima ima i radova djece iz Hrvatske: www.internationella-barnkonstmuseet.org/english/aktuellt.html.

  Leave a comment

  Please login to leave a comment.