Dragi učitelji/ce, u tijeku je prenošenje nastavnih materijala na novu domenu. Ukoliko nešto ne možete pronaći, ili želite saznati što ima novoga, posjetite nas na stranici u izradi — zbornica.hr. Uspješnu novu nastavnu godinu želi vam vaša Zbornica!

Kućanski uređaji (prezentacija)

 • Renata Kos, prof. defektolog, Centar za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar, Varaždin
 • Kategorije: Zbirka | Prezentacije | Priroda i društvo
 • Prof. defektolog Renata Kos u Centru "Tomislav Špoljar" radi u posebnom razrednom odjeljenju sa učenicima sa značajno sniženim intelektualnim sposobnostima kronološke dobi 15 godina. Za svoje učenike izrađuje razne vježbe - igre na računalu, prezentacije o nastavnim sadržajima iz predmeta okolina, prezentacije priča i pjesmica…

  Kućanski uređaji

  Kućanski uređaji su nešto što svi imamo u svojim domovima i svakodnevno se služimo njima. Uređaje imamo u svim prostorijama doma. Bez nekih bi bilo teško zamisliti život – štednjak, hladnjak, perilica. Neki od njih nam pomažu u obavljanju kućanskih poslova - usisivač, neki služe za zabavu – televizor, računalo.

  Kako bi učenici značajno sniženih intelektualnih sposobnosti lakše zapamtili i imenovali kućanske uređaje napravljena je prezentacija u kojoj su prikazani kućanski uređaji. Iste fotografije su ispisane (isprintane) na manji format tvrđeg papira i služe za igru loto. Kao provjera da li su učenici prepoznaju pojedini kućanski uređaj napravljena je vježba u PowerPointu koju učenici mogu napraviti sami ili uz pomoć defektologa.

   Kućanski uređaji provjera znanja

  Leave a comment

  Please login to leave a comment.