Dragi učitelji/ce, u tijeku je prenošenje nastavnih materijala na novu domenu. Ukoliko nešto ne možete pronaći, ili želite saznati što ima novoga, posjetite nas na stranici u izradi — zbornica.hr. Uspješnu novu nastavnu godinu želi vam vaša Zbornica!

Literarni radovi učenika 2.c - OŠ Oroslavje

2.c, OŠ Oroslavje

Vrijedni učenici  2.c, OŠ Oroslavje, pod nadzorom učiteljice Snježane Sitarić - Knezić, su rado sa nama podijelili svoje radove.


Čudesan cvijet

Robert Gorupec

Jednog je dana čudesan cvijet
krenuo na sladoled.
Probao je sladoled od vanilije i čokolade,
da ne bude parade.
Dao je diplomu
i pohvalio sladoledara Tomu.

Šaljiva Plavica

os-oroslavje-05

Željka Jagečić

Šljivica Plavica rasla je pored puta. Bila je mala i puna plodova. Svi koji su prolazili htjeli su s Plavice ubrati plodove. Njezini plodovi još nisu bili zreli.

Jednoga jesenskog dana djevojčica Lena je prolazila pored Plavice. Ubrala je šljivu i pojela je. Šljiva je bila toliko ukusna i slatka pa je Lena pozvala prijatelje. Uskoro je Plavica ostala bez plodova, no Plavica nije bila tužna. Slijedeće godine bit će opet puna plodova. Lena i njezini prijatelji moći će uživati u slatkim šljivama.

Izložba i dodjela nagrada za likovni natječaj „Čovjek, čovjeku“

os-oroslavje-01 os-oroslavje-02

Željka Jagečić

U subotu 25.09.2010. sa svojom mamom i učiteljicom Snježanom išla sam na izložbu i dodjelu priznanja u Zlatar za natječaj "Čovjek čovjeku". Dobila sam poklon i priznanje za svoj rad. Nacrtala sam Crvenkapicu. Poklon mi je uručila Željka Horvat-Vukelja. Ona je poznata književnica i jako draga osoba. Mama i tata bili su jako ponosni na mene, a i mojoj učiteljici je bilo drago.

Meni je bilo jako lijepo i bila sam sretna.

Mokra priča

Martin Šilipetar

Na mokroj livadi po mokroj travi padala je mokra kiša.  U mokru travu su se sakrili mokri mravi, mokri skakavci i mokri pužići. Na mokru livadu sam došao i mokar ja, mokre kose i mokrih cipela.

Izlet u Karlovac

Andrijana Vučilovski

U četvrtak  30.09.2010. popodne sa svojom učiteljicom  nas petero iz razreda putovalo je na nagradni izlet u Karlovac. Za to smo u prvom razredu izradile svoju prvu slikovnicu.

Autobus je po nas došao sa učenicima iz Stubičkih Toplica. Iz naše škole uz nas bilo je još đaka.

Putovanje je kratko trajalo. Cijelo vrijeme smo pričale.

Kad smo stigli u Karlovac tamo je već bilo puno djece. Prvo smo potražile svoje slikovnice uz pomoć učiteljice. Nakon napornog traženja gladne i umorne sjele smo i pojele sendviče. Učiteljica je došla po nas i odvela nas u dvoranu. Tu su nam zaželjeli dobrodošlicu.

Pripremili su nam i priredbu. Svi smo dobili pohvalnice za svoje radove. Najljepše slikovnice dobile su i posebne nagrade.

Druženje je brzo prošlo, a mi smo se morali vratiti kući. Autobus nas je dovezao ispred naše škole. Tu su nas čekali roditelji.

Meni je na tom putovanju bilo zabavno i lijepo. Voljela bih ići na još takvih putovanja i druženja.

U očekivanju sljedećeg putovanja na izlet pozdravlja Vas ANDRIJANA!

os-oroslavje-04os-oroslavje-07os-oroslavje-06

Leave a comment

Please login to leave a comment.