Dragi učitelji/ce, u tijeku je prenošenje nastavnih materijala na novu domenu. Ukoliko nešto ne možete pronaći, ili želite saznati što ima novoga, posjetite nas na stranici u izradi — zbornica.hr. Uspješnu novu nastavnu godinu želi vam vaša Zbornica!

Moja učiteljica me voli / ne voli

 • Branka Pauković, mag. prim. educ., OŠ Hrvatski Leskovac, Zagreb
 • Kategorije: Dan učitelja | Književnost | Zbirka
 • Volim učiteljicu! Zašto?

  Kristian

  Teško pitanje, ali ipak znam odgovor. Zove se Branka i jako je dobra. Nekad, kad smo zločesti, zna nas izgrditi i izvikati se. To ne traje dugo jer ona je naša super – učiteljica. Ja sam inače malo živahan dječak, ali ona to zna srediti na svoj učiteljski način i onda je sve u redu. Ima još toga puno o mojoj učiteljici, ali za sve mi ne bi bila dosta ni cijela bilježnica.

  Anamarija

  Moja učiteljica se zove Branka. To mi nije prva, već druga učiteljica. Ona nije jako stroga i zato ju volim. Neki put malo viče na nas kada smo zločesti.

  Znam da me učiteljica voli i po tome jer kad nema školskog autobusa, ona nas vozi kući.

  Moja mama kaže da moram slušati učiteljicu zbog toga što se u školi učiteljica brine za nas i uči nas mnogim dobrim stvarima. Zato ja volim svoju učiteljicu.

  Mirela

  Imam mladu i lijepu učiteljicu. Volim je kao i ona mene. Ponekad i vikne kada sam nestašna. Sve moje probleme rado mi pomogne riješiti. Ponekad me pohvali, a i pomiluje po kosi. Kada pišemo kontrolni, ona je uvijek tu da mi pomogne, kao i drugima.

  Dario

  Biti učiteljica, to stvarno nije lako. To je posao za koji treba puno znanja i strpljenja, a najviše ljubavi. Ja sam nestašan i veseo. Za knjigu ne marim baš previše. Vidim da to moja učiteljica razumije i trudi se da me nauči čim više. Ne voli me kažnjavati osim kada stvarno pretjeram. Znam da me ona voli, a i ja nju.

  Božidar

  Moja učiteljica zove se Branka Sirovica. Ona je mlada i nije stroga pa smo ju svi zavoljeli. Kad čekam autobus, ona mi stane i poveze u školu. Kad me zaboravi, malo zakasnim ali se ne ljutim zbog toga. Ne voli kada dobijem lošu ocjenu. Takva je moja učiteljica, uvijek dobra, nikad stroga.

  Tomislav

  Zovem se Tomislav. Idem u treći razred. Moja učiteljica zove se Branka. Ona je jako dobra i sve nas voli. Ponekad je stroga kad smo mi nemogući. Mislim da me učiteljica voli iako sam jako sramežljiv. Gotovo nikada se ne javljam na satu jer imam tremu. Učiteljica mi to oprosti jer zna kakav sam. Znam, bila bi sretnija kad bih se počeo javljati i malo više isticati. Usprkos svemu tome, mislim da sam joj drag.

  Vid

  Moja se učiteljica zove Branka. Ona uči mene i moje prijatelje iz 3. a razreda. Mi učenici volimo svoju učiteljicu, iako ju ponekad znamo naljutiti. Ja sam uglavnom dobar, ali ponekad i malo zločest. Moja učiteljica ponekad viče na mene, ali ja se ne ljutim jer znam da sam kriv. Volim svoju učiteljicu, a mislim da voli i ona mene.

  Comments (1)

  • Martina Domac

   Martina Domac

   07 Listopad 2011 at 14:57 |
   Mali mudrijaši!

  Leave a comment

  Please login to leave a comment.