Dragi učitelji/ce, u tijeku je prenošenje nastavnih materijala na novu domenu. Ukoliko nešto ne možete pronaći, ili želite saznati što ima novoga, posjetite nas na stranici u izradi — zbornica.hr. Uspješnu novu nastavnu godinu želi vam vaša Zbornica!

Jumicar u OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec

Jumicar – Preventivni odgoj djece u cestovnom prometu

 • Suzana Jagić, OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec
 • Kategorije: Zbirka | Priroda i društvo | Vaši rezultati
 • U četvrtak, 13. 10. 2016. Jumicar edukaciju prošli su učenici drugih razreda Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec i područnih škola: Salinovec, Kuljevčica i Prigorec.

  Edukacija je počela teoretskim dijelom predavanja koji je trajao 45 minuta, a sastojao se od multimedijskog predavanja na kojem su djeca, uz interaktivnu nastavu, učili o ponašanju u cestovnom prometu.

  Praktični dio obavljao se na poligonu postavljenom na školskom igralištu. Djeca su, samostalno upravljajući mini - automobilima za obuku, imali mogućnost, iz perspektive vozača, uočiti sve teškoće i opasnosti koje proizlaze iz cestovnog prometa.
  Mini - automobile su pokretali benzinski motori koji su postizali maksimalnu brzinu od 15 km/h, a sigurnost djece povećavala je zaštitna kaciga, zaštitni pojas za vezanje i hidraulične disk - kočnice.

  Trajanje vožnje po učeniku iznosilo je 10 minuta. Edukaciju učenika obavljali su stručno kvalificirani djelatnici.

  Osim o ponašanju u prometu učenici su bili upoznati i s pružanjem prve pomoći čemu su ih podučavali pripadnici Gradskog društva Crvenog križa Ivanec.

  S obzirom na to da u programu Jumicar sudjeluje i policija, učenici su se upoznali i s njihovom opremom i djelokrugom rada.

  Članovi DVD-a Ivanec učenicima su približili svoj posao i pokazali im čime mora biti opremljeno vatrogasno vozilo, kako izgleda vatrogasno odijelo te su im dali priliku da se iskušaju u gašenju požara.

  U izvedbi obuke koordinirano su sudjelovali timovi Jumicara, Policijske postaje Ivanec, Gradskog društva Crvenog križa i DVD-a Ivanec.

  Učenici su bili oduševljeni edukacijom predvođenu Jumicar timom. Edukacija je bila zabavna, poučna i vesela.

  Više o programu možete pročitati na: www.jumicar.net

  jagic jumicar 01 jagic jumicar 02
  jagic jumicar 03 jagic jumicar 04
  jagic jumicar 05 jagic jumicar 06

  Leave a comment

  Please login to leave a comment.