Dragi učitelji/ce, u tijeku je prenošenje nastavnih materijala na novu domenu. Ukoliko nešto ne možete pronaći, ili želite saznati što ima novoga, posjetite nas na stranici u izradi — zbornica.hr. Uspješnu novu nastavnu godinu želi vam vaša Zbornica!

Tjedan cjeloživotnog učenja u Gimnaziji Vukovar

 • Sanja Pavlović Šijanović, prof. informatike, mentorica, Gimnazija Vukovar, Vukovar
 • Kategorije: Zbirka | Vaši rezultati
 • U sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja u Gimnaziji Vukovar održano je niz radionica pod nazivom: Online aplikacije te je provedeno probno međunarodno online natjecanje „Dabar".

  Tjedan cjeloživotnog učenja nacionalna je obrazovna kampanja, čiji je cilj podizanje svijesti o važnosti učenja i obrazovanja. Radi se o UNESCO-voj inicijativi koja je pokrenuta 1999. godine, a svake godine obilježava se u brojnim zemljama na svim kontinentima kako bi se senzibilizirala javnost za cjeloživotno učenje, promicala kultura učenja te potaknula osobna motivacija. Nacionalna obrazovna kampanja Tjedan cjeloživotnog učenja ove godine održava se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, a samoj provedbi kampanje potporu je dalo i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. 10. Tjedan cjeloživotnog učenja održava se od 26. rujna do 2. listopada 2016. godine u sklopu projekta Promocija cjeloživotnog učenja pod sloganom Provježbaj mozak!

  Budući da se svake godine u sklopu ove kampanje organizira veliki broj vrlo različitih aktivnosti – od predavanja, radionica, okruglih stolova... u Gimnaziji Vukovar, tijekom cijelog tjedna održano je niz radionica sa temom: Online aplikacije, namijenjene zainteresiranim učenicima, roditeljima i nastavnicima koji su se željeli educirati u korištenju besplatnih aplikacija za izradu videa, interaktivnih kvizova, digitalnih umnih mapa, filmova... U sklopu radionica predstavljene su aplikacije: Animoto - Kahoot, Bubbl.us, Popplet, Moovly... Tijekom cijelog tjedna učenici su sudjelovali u probnom međunarodnom natjecanju „Dabar" koje se provodi po prvi puta u Republici Hrvatskoj, a promiče računalno, informatičko i logičko razmišljanje. Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka. Natjecanje se u cijelosti provodi online putem CARNetovog sustava Loomen. Za provedbu radionica i organizaciju natjecanja u Gimnaziji Vukovar zaslužna je profesorica informatike Sanja Pavlović Šijanović.

  Budući da se životno i radno okruženje mijenja iz dana u dan, potrebno je osvijestiti važnost cjeloživotnog učenja odnosno učenja novih te usavršavanja postojećih vještina i znanja. Prednosti cjeloživotnog učenja i ulaganja u znanje su mnoge. S obzirom na uloženi napor i kontinuiranu edukaciju, proporcionalno ojačavamo samopouzdanje, kreativnost, komunikacijske te prezentacijske vještine kojima povećamo osobnu konkurentnost na tržištu rada.

  Cjeloživotno obrazovanje mora biti ključan čimbenik 21. stoljeća, jer se njime obrazovanje utemeljuje kao učeće društvo koje omogućava učenje i cjeloviti razvoj talenata svakog pojedinca tijekom cijelog životnog vijeka, a Gimnazija Vukovar konstanta je koja je sveprisutna u životima svojih učenika na njihovom osobnom i akademskom putu.

  sijanovic cjelozivotno ucenje 01 sijanovic cjelozivotno ucenje 02
  sijanovic cjelozivotno ucenje 06 sijanovic cjelozivotno ucenje 07
  sijanovic cjelozivotno ucenje 04 sijanovic cjelozivotno ucenje 05

  Leave a comment

  Please login to leave a comment.