Dragi učitelji/ce, u tijeku je prenošenje nastavnih materijala na novu domenu. Ukoliko nešto ne možete pronaći, ili želite saznati što ima novoga, posjetite nas na stranici u izradi — zbornica.hr. Uspješnu novu nastavnu godinu želi vam vaša Zbornica!

Stručno usavršavanje u Budimpešti „Kako osmisliti i provesti kvalitetan eTwinning projekt“

eTwinning

 • Slađana Ninković, učiteljica, OŠ Ante Starčevića, Rešetari
 • Kategorije: eTwinning | Vijesti | Zbirka | Usavršavanje | Vaši rezultati
 • Učiteljica Slađana Ninković boravila je u glavnom gradu Mađarske, Budimpešti od 29. rujna do 1. listopada 2016. godine gdje je sudjelovala na eTwinning kontaktnom seminaru za djelatnike vrtića i škola na temu „Kako osmisliti i provesti kvalitetan eTwinning projekt".

  Na seminaru je sudjelovalo 46 sudionika iz 10 europskih zemalja. Hrvatsku je predstavljalo pet učiteljica čije je sudjelovanje financirano od strane Agencije za mobilnost i programe EU. Sudionici su birani prema kvaliteti napisane prijave u tiskanom i digitalnom obliku kroz koju su povezali temu seminara s idejama u budućim eTwinning projektima.

  Seminar je bio organiziran u obliku predavanja i radionica, a službeni jezik bio je engleski. Predavači su bili eTwinning ambasadori i članovi Nacionalne službe za podršku eTwinningu iz Mađarske. Seminar je otvorio gospodin Sándor Brassói, dopredsjednik Ureda za obrazovanje. Dojmljivo i izuzetno zanimljivo predavanje o tehnološkim trendovima u obrazovanju održao je koordinator projekta udruge IT u Mađarskoj, Attila Fozo. O kroskurikularnim eTwinning projektima koje je provela sa svojim učenicima i projektnim partnerima iz drugih zemalja govorila je Katalin Kanozsay, profesorica španjolskog jezika.

  Nakon predavanja, svi sudionici su sljedećeg dana sudjelovali u tri radionice od ponuđenih šest koje su pokrile teme poput:

  • IKT alati u PBL-u,
  • Digitalne LEGO priče,
  • Radimo zajedno: Kako koristiti alate 21. stoljeća u obrazovanju,
  • CreA(c)tivity,
  • Jednostavni web 2.0 recepti,
  • Edmodo – Kreirajmo online učionicu.

  U svim je radionicama bilo potrebno aktivno sudjelovati, pokazati želju za učenjem i stvaranjem.

  Osim predavanja i radionica za sudionike i predavače organiziran je obilazak glavnih povijesnih znamenitosti Budimpešte uz turističkog vodiča kako bi bolje upoznali povijest i kulturu zemlje domaćina te večera na brodu.

  Zadnji su dan seminara tri mađarske eTwinning ambasadorice predstavile svoje eTwinning projekte: „Traveler classroom mascots", „The book lovers" i „C.L.I.L., Creating language innovative learning project". Sudionici su imali priliku doznati više o primjerima dobre prakse, o načinima osmišljavanja eTwinning projekata te uvođenju inovacija u nastavu. Seminar je završio svečanom dodjelom nagrada mađarskim sudionicima eTwinning e3 projekta.

  U vrlo radna tri dana sudionici su imali priliku predstaviti se jedni drugima, dogovoriti i osmisliti zajedničke eTwinning projekte s potencijalnim projektnim partnerima.

  Svaki bi učitelj trebao otići na ovakav seminar u kojem može steći nova znanja, proširiti vidike i unaprijedi svoje poučavanje.

  ninkovic budimpesta 02 ninkovic budimpesta 03 ninkovic budimpesta 04

  Leave a comment

  Please login to leave a comment.