Dragi učitelji/ce, u tijeku je prenošenje nastavnih materijala na novu domenu. Ukoliko nešto ne možete pronaći, ili želite saznati što ima novoga, posjetite nas na stranici u izradi — zbornica.hr. Uspješnu novu nastavnu godinu želi vam vaša Zbornica!

Projekt: Zelena oaza za naše ljepše djetinjstvo

3.b - OŠ Opuzen

 • Ivana Bašić, mag. RN, savjetnica, Osnovna škola Opuzen, Opuzen
 • Kategorije: Zbirka | Projekti | Vaši rezultati
 • Učenici 3.b razreda učiteljice Ivane Bašić u suradnji sa Čistoćom Opuzen d.o.o. sudjelovali su u građanskoj akciji pod nazivom "Zelena oaza za naše ljepše djetinjstvo".

  CILJ projekta je usađivanje brižnosti prema okolišu, a direktno je usmjerena na djecu. Doprinosom svih sudionika projekta idemo prema zajedničkom cilju, čisto i zdravo okruženje.

  Projekt je financirala Zaklada za promicanje razvoja civilnog društva Kajo Dadić iz Splita.

  basic projekt 12Koncept akcije je zamišljen na način da svako dijete trećeg razreda OŠ Opuzen u školskom vrtu i u gradskom parku, zasadi po jednu biljku o kojoj će voditi brigu. Za potrebnu akciju volonterski su se uključili zaposlenici Čistoće Opuzen d.o.o., koji su pripremili zelene površine za sadnju, te na sam dan sadnje pomogli djeci posaditi biljke. Svako dijete je dobilo dvije biljke od kojih je jednu posadilo u školski vrt, a drugu u gradski park. Akcija je bila popraćena plakatima koje su djeca na satu likove kulture izradila, elektroničkim medijima našeg grada, i to na službenoj stranici Grada Opuzena, službenoj stranici Čistoće Opuzen, službenoj stranici Osnovne škole Opuzen te na radio Narodni. Svako dijete je na satu likovne kulture izradilo svoje zastavice na kojima piše njihovo ime. Te su zastavice postavili uz biljku.

  Djeca u sklopu svojih školskih aktivnosti, jednom mjesečno su zadužena za održavanje biljaka, dok će to tijekom ostataka godine održavati Čistoća Opuzen d.o.o. u sklopu održavanja javih površina Grada Opuzena.

  Najlakši način razvijanja ekološke svijesti kod djece je pokazivanjem primjerom, stoga smo se i odlučili na ovu akciju. S obzirom da se svijest kod ljudi o čuvanju okoliša sporo razvija, želimo potaknuti razmišljanje kod najmlađih naraštaja o važnosti čuvanja zelenih površina. Željeni efekt koji želimo postići je briga o okolišu i prostoru ugodnom za život.

  basic projekt 01 basic projekt 02
  basic projekt 03 basic projekt 04
  basic projekt 05 basic projekt 06
  basic projekt 07 basic projekt 08
  basic projekt 09 basic projekt 10

  Leave a comment

  Please login to leave a comment.