Dragi učitelji/ce, u tijeku je prenošenje nastavnih materijala na novu domenu. Ukoliko nešto ne možete pronaći, ili želite saznati što ima novoga, posjetite nas na stranici u izradi — zbornica.hr. Uspješnu novu nastavnu godinu želi vam vaša Zbornica!

Projekt 100. dan škole u 3.b razredu OŠ Opuzen

 • Ivana Bašić, mag. RN, savjetnica, Osnovna škola Opuzen, Opuzen
 • Kategorije: Zbirka | Projekti | Vaši rezultati
 • eTwinning projekt 100. dan škole je projekt Udruge hrvatskih učitelja razredne nastave Zvono i obuhvatio je na nacionalnoj razini učenike i učitelje od 1. do 4. razreda koji su kroz odabrane sadržaje obilježili 100. dan u školi.

  Drugu godinu za redom i 3. b razred Osnovne škole Opuzen s učiteljicom Ivanom Bašić sudjelovao je u eTwinning projektu 100. dan škole.

  Ciljevi

  Učenici su kroz aktivnosti stekli kompetencije komuniciranja na materinjem jeziku, razvijali socijalna i građanska prava i dužnosti kao dio zajednice, osvještavali vlastitu kulturološku dimenziju. Projekt potiče kod učenika jezično komunikacijske vještine u izražavanju, društveno humanističke u socijalnim, lokalnim i nacionalnim obraćanjima ostalim sudionicima projekta i tjelesno zdravstvena područja koja su bila integrirani dio samog projekta. Glavni način učenja učenika je bila primjerena i navođena igra, te poticaji koji ih potiče za osvještavanje osobnog i socijalnog razvoja unutar same razredne zajednice. Razvijale su se i aktivne kompetencije građanskog odgoja i obrazovanja.

  Opis aktivnosti

  Dan je isplaniran na način da učenici kroz vođenu igru i primjerene aktivnosti ostvaruju obrazovno-odgojne ciljeve i ishode u skladu s planom i programom, razvijaju temeljne kompetencije te samostalnim i timskim radom razvijaju socijalne i građanske vještine, znanja i stavove na osobnoj i društvenoj razini.

  Planirana je i suradnja s drugim školama putem video-konferencije prilikom čega bi učenici još više učvršćivali kompetencije predviđene projektom.

  Dan je zamišljen kao dan bez školskih udžbenika i vježbenica.

  Dana 16.2.2016. proslavili smo 100. dan škole.

  Plan rada:

  Hrvatski jezik:

  • 100 imenica, glagola i pridjeva

  Likovna kultura:

  • izraditi naočale u obliku broja 100

  TZK:

  • tijelima formirati broj 100 i izvesti 100 pokreta

  Sat razrednika:

  • videokonferencija
  basic 100ti dan 04 basic 100ti dan 05
  basic 100ti dan 06 basic 100ti dan 07
  basic 100ti dan 03 basic 100ti dan 08
  basic 100ti dan 01 basic 100ti dan 02

  Leave a comment

  Please login to leave a comment.