Dragi učitelji/ce, u tijeku je prenošenje nastavnih materijala na novu domenu. Ukoliko nešto ne možete pronaći, ili želite saznati što ima novoga, posjetite nas na stranici u izradi — zbornica.hr. Uspješnu novu nastavnu godinu želi vam vaša Zbornica!

Dan sigurnijeg interneta (drugi utorak u veljači)

OŠ Dragutina Domjanića – Zagreb – edukativni program o sigurnosti na internetu vođen sloganom "Raskrinkajmo internet"

 • Carla Astrid Gajšak, prof. informatike, OŠ Dragutina Domjanića, Zagreb
 • Kategorije: Zbirka | Radionice | Tehnologija | Vaši rezultati
 • Svako drugo dijete doživjelo je neku neugodnost na internetu, a više od 10 posto njih ništa nije poduzelo u vezi s tim. U Osnovnoj školi Dragutina Domjanića u Zagrebu djeca se sustavno podučavaju kako se zaštititi na internetu.

  internet 3 2016Zagreb, 9. veljače 2016. – U povodu Dana sigurnijeg interneta u Osnovnoj školi Dragutina Domjanića u zagrebačkim Gajnicama za djecu je organiziran edukativni program o sigurnosti na internetu vođen sloganom "Raskrinkajmo internet".

  U programu su sudjelovala djeca različitih dobi, a poseban je naglasak stavljen na zaštitu djece na društvenim mrežama.

  "Na našim su predavanjima i radionicama djeca potvrdila svjetsku statistiku. Zastrašuje podatak da se svako drugo dijete na internetu suočava s nekim oblikom neugodnosti – od uznemiravanja do verbalnog nasilja. Deset posto njih s tim u vezi ne poduzima baš ništa. Djeca trebaju naučiti da o takvim uznemiravanjima trebaju obavijestiti odrasle, a iznimno je važno i da sami postanu svjesni što s prijateljima smiju činiti na društvenim mrežama. Naime, četvrtina djeca smatra da je zabavno slati vršnjacima anonimne uznemirujuće poruke", upozorila je Carla Astrid Gajšak, profesorica informatike u Osnovnoj školi Dragutina Domjanića gdje se djecu sustavno kroz cijelu školsku godinu podučava zaštiti na internetu.

  U povodu Dana sigurnijeg interneta u toj je školi predavanje o sigurnosti djece na internetu pripremljeno za roditelje. Oni su, naime, ističe Gajšak, kako u stvarnosti, tako i na internetu najvažniji zaštitnici svoje djece.

  Centar za sigurniji internet glavni je organizator obilježavanja Dana sigurnijeg interneta 2016. godine u Hrvatskoj, a partner je tvrtka Microsoft.

  internet 1 2016 internet 2 2016

  Leave a comment

  Please login to leave a comment.