Dragi učitelji/ce, u tijeku je prenošenje nastavnih materijala na novu domenu. Ukoliko nešto ne možete pronaći, ili želite saznati što ima novoga, posjetite nas na stranici u izradi — zbornica.hr. Uspješnu novu nastavnu godinu želi vam vaša Zbornica!

Lopta

učenički (skupni) rad, 3. razred

 • Sandra Pavić, prof. razredne nastave, OŠ Ane Katarine Zrinski, Retkovci
 • Kategorije: Književnost | Zbirka | Hrvatski jezik
 • Lopta

  Jednog sam se dana našla u zapuštenom vrtu.
  Vrt je bio prepun šarenog i mirisnog cvijeća.
  Bilo je u njemu zanimljivih stvari, a najljepša je bila stara fontana. Ona bi me ponekad poprskala. Eh, kako me tada naljutila!
  Jednog dana je zapuhao vjetar i ja sam se otkotrljala u kuću. Čula sam čudne zvukove koji su me uplašili. To su bila djeca koja su se obradovala kada su me ugledala. Poveli su me na igralište gdje smo se cijeli dan igrali.
  Bila sam jako sretna.

  • Ana Đurasek, Gabrijela Lovač, Jakov Starinec, Patrik Rončević i Veronika Draškić

  Dugo sam, dugo stajala u izlogu dućana.
  Svi su govorili da sam lijepa, ali me nitko nije htio odvesti kući. Žute sam boje sa crvenim i zelenim točkicama. Jednog dana pored mene je prošao i mali David. Odmah me poželio kupiti, ali mu roditelji nisu dopustili jer su mislili da sam preskupa. Kada je došao kući prebrojao je novac u kasici i shvatio da mu nedostaje 10 kuna. Odlučio je da će me kupiti svojim novcem kada dovoljno uštedi. Jednog dana pomagao je baki i djedu, a oni su ga nagradili s 10 kuna. Zamolio je roditelje da ga odvedu u dućan s lijepom loptom. Kupio me i svaki dan se igrao sa mnom.
  Oboje smo bili jako sretni!

  • Ana Musić, David Živković, Mario Živković, Tamara Živković i Tvrtko Rončević

  I tu večer, baš kao i svih večeri do tada, Marija me spremila u košaru s igračkama.
  Čini se da me prejako ubacila jer se odjednom začula neka buka. To su se uzbunile igračke u košari. Marija je zaspala i nije ništa čula. Netko mi se obratio plačnim glasom i ponavljao: Gnječiš me, gnječiš me!
  To je bio gospodin Bucko, krpeni lutak. Ja sam nekako uspjela iskočiti iz košare. Od straha sam se otkotrljala u kut sobe. Došlo je jutro, a Marija je otišla u školu. Bilo mi je dosadno samoj u kutu, nije bilo nikoga da mi pravi društvo. Napokon je Marija došla iz škole. Uzela me i izašla sa mnom iz sobe.
  Zajedno smo se igrale do noći.

  • Ante Škvorc, Emily Bagarić, Ivan Kasteljan, Nadia Bucić i Romano Miličević

  Cijelu sam zimu provela u kutu starog ormara.
  Bila sam jako žalosna jer me nitko nije želio izvaditi i sa mnom se poigrati.
  Djevojčica Iva je svaki dan otvarala ormar i uzimala odjeću, ali mene nije primjećivala. Došlo je proljeće. Iva se zapitala gdje sam. Potražila me i konačno izvadila iz ormara.
  Bila sam jako sretna!

  • Andrea Sabo, Filip Pažin, Gabrijel Živković, Ivan Hruškar, Mihael Krznarić i Sara Franić

  Leave a comment

  Please login to leave a comment.