KGZ

Knjižnice grada Zagreba

0.0/5 rating (0 votes)

www.kgz.hr — Knjižnice grada Zagreba imaju stručno organiziranu informacijsku službu za korisnike, koja usmenim savjetima, preporukama, elektroničkim putem te tiskanim uputama i publikacijama pomaže korisnicima.


kgzKnjižnice grada Zagreba suvremeno su organizirana mreža narodnih knjižnica, najveća ustanova među narodnim knjižnicama u Hrvatskoj, a ujedno i jedna od najvećih kulturnih ustanova u Gradu Zagrebu.

Jezgru mreže čine Gradska knjižnica i Knjižnica Božidara Adžije, koje su po svojim zbirkama i zadaćama narodne i znanstvene knjižnice i središte su organizacijske jedinice Knjižnica grada Zagreba, koja okuplja još dvanaest područnih knjižnica s mrežom od dvadeset sedam ogranaka na ukupno četrdeset i dvije lokacija, bibliobusnu službu s dva bibliobusa i 73 bibliobusna stajališta u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji. Knjižnice grada Zagreba obavljaju zadaću županijske matične službe za narodne i školske knjižnice na području Grada Zagreba te Zagrebačke županije.

Usluge

Knjižnice grada Zagreba imaju stručno organiziranu informacijsku službu za korisnike, koja usmenim savjetima, preporukama, elektroničkim putem te tiskanim uputama i publikacijama pomaže korisnicima.

Posebna je briga posvećena djeci i mladima, za koje se organiziraju raznovrsne primjerene aktivnosti koje potiču učenje, čitanje i kreativnost.

Primjenom nove tehnologije, mnoge su usluge dostupne putem interneta.

Knjižnice mreže su značajna kulturna žarišta područja na kojima djeluju, s brojnim tribinama, izložbama i raznovrsnim programima namijenjenim svim dobnim skupinama građana.

Članom Knjižnica grada Zagreba može postati svaki građanin grada Zagreba, odnosno građanin Republike Hrvatske koji ima boravište ili prijavljeno privremeno boravište na području grada Zagreba. Upis se može obaviti u svakoj od knjižnica koje djeluju u sastavu Knjižnica grada Zagreba. Za upis je potrebna osobna iskaznica (i indeks za studente), a za djecu do 14 godina osobna iskaznica roditelja.

Pitajte knjižničare

Dobro došli na mrežne stranice online referentnih usluga knjižničara iz hrvatskih narodnih knjižnica!

Ne guglajte - pitajte knjižničare! www.knjiznica.hr/pitajte-knjiznicare/linkovi/

Contact

Leave a comment

Please login to leave a comment.