Dragi učitelji/ce, u tijeku je prenošenje nastavnih materijala na novu domenu. Ukoliko nešto ne možete pronaći, ili želite saznati što ima novoga, posjetite nas na stranici u izradi — zbornica.hr. Uspješnu novu nastavnu godinu želi vam vaša Zbornica!

Na zimskim praznicima

učenički rad, 3. razred

 • Sandra Pavić, prof. razredne nastave, OŠ Ane Katarine Zrinski, Retkovci
 • Kategorije: Književnost | Zbirka | Hrvatski jezik | Zima
 • Nastavni predmet: Hrvatski jezik
  Nastavno područje: Jezično izražavanje
  Nastavna tema: Pismeno prepričavanje stvarnog događaja
  Nastavna jedinica: Na zimskim praznicima
  Razred: 3.

  Na zimskim praznicima

  Na zimskim praznicima sam se zabavila. Božić sam provela s obitelji i rodbinom, a Novu godinu sa sestrom, sestričnom i kumom Sarom. Za Božić sam dobila dvije majice, hlače i čarape. Bila sam kod sestrične Ene i igrala sam se sa prijateljima. Imala sam više slobodnog vremena pa sam se odmorila. Najveća radost na zimskim praznicima bila je kada je moja sestrična Sanja rodila malu Luciju.

  • Ana Musić

  Za vrijeme zimskih praznika proslavili smo blagdan Božića, Novu godinu i Sveta tri kralja. Ja sam Božić slavila kod kuće, a Novu godinu kod strine. Za Božić sam dobila kapu, majicu, hlače i slatkiše. Malo sam učila hrvatski i njemački. Družila sam se s rodbinom. Igrala sam se sa sestrama. I bilo mi je jako lijepo.

  • Andrea Sabo

  Zimskim praznicima sam se radovala. Na blagdan Božića moj tata ima rođendan pa smo ga proslavili isti dan kada i Isusovo rođenje. I ja sam dobila poklone za Božić: majicu, olovku, šiljilo, karte i punu vreću slatkiša. Novu godinu sam dočekala kod kuma i bilo je jako veselo. Veselo je bilo i kod moje tete Maje na rođendanu. Nije bilo škole tri tjedna pa mi je bilo zabavno jer sam se puno igrala s prijateljima. Malo sam i učila i čitala lektiru. Samo mi je bilo neobično što nije bilo snijega.

  • Emily Bagarić

  Praznici su završili. Svi blagdani su prošli. Sada je ponovo počela škola i počinjemo učiti nova gradiva iz hrvatskog, matematike, prirode, njemačkog i vjeronauka. Približava nam se i Prva sveta pričest, to je dan kada ćemo primiti hostiju, tada postajemo pričesnici. Jedva čekam! Dva dana prije toga događaja će biti kumovi svatovi, a ja ću biti mala kuma. Eto, ne mogu dočekati! A najveća mi je radost što sam ovih zimskih praznika dobila bracu Tonija 29.12., četiri dana poslije Božića. Sada nas ima šestero djece u obitelji.

  • Nadia Bucić

  Leave a comment

  Please login to leave a comment.