Dragi učitelji/ce, u tijeku je prenošenje nastavnih materijala na novu domenu. Ukoliko nešto ne možete pronaći, ili želite saznati što ima novoga, posjetite nas na stranici u izradi — zbornica.hr. Uspješnu novu nastavnu godinu želi vam vaša Zbornica!

Festival mladih Europe

 • Dubravka Granulić, dipl. učiteljica razredne nastave i prof. hrvatskoga jezika, OŠ Budaševo, PŠ Topolovac, Topolovac, Gušće
 • Kategorije: Zbirka | Terenska nastava | Vaši rezultati
 • Festival mladih Europe po prvi je puta 28. svibnja 2013. održan u našoj zemlji u organizaciji Agencije za mobilnost i programe Europske unije. Festival mladih samo je jedan od aktivnosti koju je ova aktivna Agencija organizirala u sklopu Comenius tjedna, Europskog tjedna mladih i eTwinning proljetne kampanje.

  Na zagrebačkom trgu Zrinjevac okupili su se u prijepodnevnim satima sudionici Festivala koji su na izložbenim prostorima prezentirali najbolje eTwinning i Comenius projekte na kojima su radili učitelji i učenici osnovnih i srednjih škola tijekom 2012. i 2013. godine.

  U programu Festivala sudjelovalo je oko dvjestotinjak sudionika. Predstavnici Osnovne škole Budaševo-Topolovac-Gušće bile su, uz voditeljicu projekata Dubravku Granulić, i tri učenice Mia Slunjski iz 5. razreda, Marta Markota iz 6. razreda te Gerda Rajković iz 7. razreda koje su tijekom ove nastavne godine aktivno sudjelovale u četiri međunarodna projekta.

  Pored predstavnika naše škole, Županiju sisačko-moslavačku predstavili su i voditelji eTwinning i Comenius projekata Tomislav i Ivana Pavlović iz OŠ Ludina iz Popovače.

  Izlagači na štandovima bili su i učenici iz 1. OŠ Bjelovar, OŠ Petra Preradovića i OŠ Horvati iz Zagreba, kao i velik broj učenika iz zagrebačkih gimnazija.

  Osim prezentacija projekata mladih održavale su se kreativne radionice za djecu predškolske i osnovnoškolske dobi te predstavili rezultati natječaja za najbolji projekt mladih u lokalnoj zajednici, a publiku i posjetitelje obradovali su izvođači glazbenih djela nastalih tijekom provedbe Comenius projekata te projekata programa Mladi na djelu.

  Naposlijetku, sudionici Festivala natjecali su se u kvizu znanja o Europskoj uniji, a mladi su pokazali zavidno znanje te su organizatori u konačnici kviza dodijelili tri prve nagrade.

  U završnici programa Festivala predstavnici Agencije dodijelili su nagradu najAktivcu godine - mladoj osobi koja je u protekloj godini organizirala akciju kojom je pozitivno utjecala na svoju zajednicu. Ove godine najAktivka je Jelena Gilja s 583 lajkova kojoj je predstavnica AMPEU predala nagradu u obliku vikend-aranžmana u nekoj od europskih metropola s uključenom avio kartom.

  "Ovaj Festival je zaista nešto posebno. Raduje me što sam mogla drugima govoriti o svim našim projektima, a i pokazati da znam dosta o Europskoj uniji u koju uskoro ulazimo. Ustvari, čini mi se kao da smo danas pokazali da su mladi spremni za ulazak," rekla je na odlasku sa Zrinjevca Gerda Rajković i izrazila nadu da će i sljedeće godine biti dijelom ove pohvalne i izuzetno dobro organizirane aktivnosti Agencije za mobilnost i programe EU.

  granulic-festival-mladih-1 granulic-festival-mladih-3
  granulic-festival-mladih-2 granulic-festival-mladih-4
  granulic-festival-mladih-7

  Leave a comment

  Please login to leave a comment.