Dragi učitelji/ce, u tijeku je prenošenje nastavnih materijala na novu domenu. Ukoliko nešto ne možete pronaći, ili želite saznati što ima novoga, posjetite nas na stranici u izradi — zbornica.hr. Uspješnu novu nastavnu godinu želi vam vaša Zbornica!

Literarni radovi učenika 3.c OŠ Bartola Kašića, Vinkovci

 • Zvjezdana Kelava, učiteljica, OŠ Bartola Kašića, Vinkovci
 • Kategorije: Književnost | Zbirka | Hrvatski jezik | Vaši rezultati
 • Dječak i djevojčica

  Jedan je dječak djevojčicu sreo,
  pa se sav smeo.

  Jedan je potok šumom tekao
  dječak je djevojčici VOLIM TE rekao.kelava-pano-3

  Pozdravila je to pjesma ptica
  i jedan mala vjeverica.

  Kiša je pala dogodila se nezgoda mala.

  Zaljubljeni dječak u vodu je pao,
  djevojčica je viknula JAO!

  NIŠTA MI NIJE - iz vode, sav smeten
  dječak se smije!

  • Klara Rogoznica

  Moja škola

  Ja sam učenik OŠ Bartola Kašića.

  Volim svoju školu jer ima veliki cvjetnjak, lijepu novu, veliku dvoranu. U dvorani je puno sprava, a najviše volim lopte.
  Imama super učiteljicu i odličnih petnaest prijatelja. Naša učionica je velika. Puna je likovnih radova. Obojani su žutom i zelenom bojom. Na zidovima smo označili strane svijeta. Na zapadu sjedi učiteljica, na istoku su likovni radovi. Na jugu su prozori gdje promatramo grane stabla u školskom dvorištu, a na sjeveru su velike geografske karte. Pokraj ploče je pokretni ormar u kojemu su TV i druge sprave. Volim o gledati razne emisije, filmove i onda uživati u kino – zamračenom ugođaju.

  U školi se osjećam ugodno. Jednog dana bih htio biti nastavnik njemačkog jezika.

  • Andrija Gradinac

  Moja soba

  Moja lijepa, šarena soba ima puno toplih i svijetlih boja. U njoj je mnogo raznoraznih ormarića, ladica, stolića i stolica. U njoj je mnogo zanimljivih detalja. Imam i prijenosno računalo koje stoji na radnom stolu.

  To nije samo moja soba već i moje mlađe sestre. Zove se Mia. Često se zavučem u moj prostrani ormar pun lijepe odjeće. Tamo čitam knjige za lektiru i razmišljam. U njega se sakrijem i kad sam tužna.

  Na tepihu igram društvene i druge igre. Po mojoj sobi lepršaju svakakvi osjećaji. Volim slušati glazbu s radija. No, ne volim nered u svojoj sobi. To me čini nervoznom.

  U njoj jedino želim promijeniti nered igračaka koji se ponekad nađu na tepihu.

  • Lea Banovac

  kelava-pano

  Leave a comment

  Please login to leave a comment.