Jesen

Učenički rad, 3.b, OŠ Brezovica, Zagreb

Jesenska pjesma

Jedan je list žutgrozdje
pao na poljski put.
Jedna je lasta mala
na jug odlejtela.
Mali je poljski miš
pobjegao u gustiš.

  • Jan Kukina Šapina

Jesen

U jesen su boje lijepe,
a trave su i dalje meke.
Tada mirisa ima raznih,
A i potpuno praznih.
Zvukovi su tada česti,
a voćke okus imajubaš slasan,
a igled im je užasno krasan.

  • Lorena Savić

Jesenske želje

Moja jesenska želja bi bila da ne dođe neka jesen kriva nego da dođe jesen sa željama svim mojim najdražim. Moja druga želja bi bila da lišće pada s bojama svila, da kiša napuni polja sva pa da ne budu tužna. A ono što osušilo se da čarobno procvijeta sve i da životinjice nađu neke kućice i da ne budu gladni ni trunčice.

  • Lorena Savić

Jesen

Draga jeseni, nestrpljivo čekam tvoj dolazak. Svake godine kad dođeš priroda je puna sočnih i slasnih plodova. Uvijek obasjaš prirodu šarenim bojama. Ti si najljepši slikar. Nemoj nam odmah donijeti kišu i magle. To baš ne volim.
Jesen polako stiže u moj zavičaj. Ona me podsjeća na vilu koja svojom kočijom prolazi prirodom. Kad ona dođe oboji svojim čarobnim kistom lišće drveća iz zelene u smeđu boju. Iza nje ostaju polja puna sočnih jesenskih plodova. Kroz prozor svoje sobe čujem brujanje kombajna i razgovor ljudi dok berukukuruz. Voćnjaci su puni zrelih jabuka, krušaka i šljiva. Uskoro će zapuhati hladni vjetrovi pa će suho lišće s grana zaplesati svoj posljednji ples i past na zemlju.

  • Lea Puljanić

Leave a comment

Please login to leave a comment.