Napomena
  • Google Geocoding API error: The request was denied.

Civitas

Promicanje civilnog društva posredstvom medija

0.0/5 rating (0 votes)

www.civitas.hr — Promicanje civilnog društva posredstvom medija.


civitasCivitas - Zagreb je nevladina neprofitna udruga osnovana 26. listopada 2001. godine. Članovi udruge Civitas su u najvećem broju: novinari, profesori, pedagozi, rehabilitatori, soc. radnici, liječnici, pravnici te roditelji mladih korisnika edukativnih projekata. Civitas je počašćen članstvom s nekoliko Dr. prof. sc. iz područja medijskih, medicinskih i edukacijsko rehabilitacijskih znanosti.

Programi Civitasa u najvećoj su mjeri usmjereni ciljevima svekolike edukacije glede predstavljanja, prihvaćanja i razumijevanja važnosti Medijskog odgoja i njegove uloge u svim etapama odrastanja djece i mladeži.

Edukativni programi su osmišljeni timskim radom stručnjaka iz sviju potrebitih područja: novinara, sociologa, psihologa, liječnika, pedagoga, rehabilitatora i pravnika. te su do sada provođeni ili se provode u OŠ: "Bukovac", "Marija Jurić Zagorka", "Miroslav Krleža","Silvije Strahimir Kranjčević, OŠ "Ivan Goran Kovačić"/iz sela Gora, /Nebojan/prognanički kamp Dumače pokraj Petrinje, Centru "Slava Rašaj", OŠ Poliklinike "SUVAG" te u Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži "Dubrava"

Od 2005.godine "Odgoj za medije" se posredstvom radionica približava i djeci predškolskoga uzrasta te se provodi u zagrebačkim dječjim vrtićima: "Botinec", "Bukovac", "Ferenčica", "Kustošija", "Remetinec", "Utrina", "Voltino" i "Vrapče" te dječji vrtić "Topusko" u Topuskom.

Civitas edukativne radionice provodi integracijskim oblikom rada te su od prvoga dana njegova djelovanja u sve projekte uključena djeca i mladi s posebnim potrebama.

Stručnjaci, članovi Civitasa redovito, glede Medijskog odgoja, drže edukativna predavanja za odgajatelje, pedagoge i profesore u odgojno obrazovnim ustanovama.

Svi Civitasovi programi se za sve korisnike održavaju potpuno besplatno, isključivo zahvaljujući potpori MZOŠ i MZSS te zagrebačkog Gradskoga ureda za zdravstvo rad i socijalnu skrb.

Address

  • Ulica: Ilica 36
  • Poš. br.: 10000
  • Grad: Zagreb
  • Zemlja: Croatia

Contact

  • Telefon: 01/4923-398
    091/1100-099
  • Fax: 01/4923-407
  • Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Na zemljovidu...

Leave a comment

Please login to leave a comment.