U tijeku je edukacija "eTwinning and Social Media" koju vode doajeni Learning Eventa Arjana Blažić, prof. i Bart Verswijvel.

Edukacija traje od 27. veljače 2014. do 8. ožujka 2014. godine.

Autori eventa pripremili su mnoštvo sadržaja za polaznike. Na Facebook stranici etwion moguće je pratiti dio događanja, učiti o novim alatima, raspravljati, komentirati, dijeliti, pitati...

Mnoštvo je sudionika, koji prije nisu imali, otvorilo i svoje Twitter račune, a sva je događanja moguće pratiti putem hashtaga #etwion.

Autori su stalno u kontaktu sa svim sudionicima i prate sva postignuća i uratke.

Trenutno je najatraktivnije natjecanje koja će od novih riječi (pinketwion, yellowetwion, brownetwion and greenetwion) postati više "viralna". Sudionici su podijeljeni u četiri skupine i svaka od skupina nastoji podići broj pogodaka svoje nove riječe. Kako bi to postigli sudionici moraju upotrijebiti što je moguće veći broj različitih web alata koji opisuju ili nose naziv svoje skupine.

Tako se i moja pinketwion skupina bori za pobjedu. 

Naše pinketwion uratke možete pratiti na Google stranici Pinketwion, u Facebook grupi Pinketwion, na Twitteru s hashtagom #pinketwion i pomoći nam da neologizam "pinketwion" postane više "viralan".

Pobjednici će biti proglašeni na Twitter maratonu koji će biti održan u petak 7. ožujka od 17 do 22 sata, a na kojem će se raspravljati o tri teme koje su sami poolaznici edukacije odabrali.