U četvrtak 5.12.2013. godine u mojoj I. osnovnoj školi Bjelovar prvi je puta održana „Večer matematike“, projekt „Matematički znanstveni izazovi“ koji organizira Hrvatsko matematičko društvo uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Odvažila sam se, ohrabrila i odlučila organizirati "Večer matematike" u svojoj školi sa svojim učenicima i njihovim roditeljima. Nije me omela činjenica kako sam jedina u svojoj školi, a i gradu, koja organizira ovakvo događanje. Veliku sam podršku dobila od kolegice Tanje Soucie, profesorice iz Zagreba, autorice projekta.

Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu, zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo. Cilj je popularizacija matematike te poticaj učenika za nastavak matematičkog obrazovanja.

Večer je bila vrlo uspješna. Učenici su sa svojim roditeljima zajednički rješavali zadatke, igrali matematičke igre, družili se, računali, smijali i zabavljali se. Bilo je vrlo zanimljivo i poučno. Komentari roditelja su pohvale, izrazi zadovoljstva i zahvale, a učenici su oduševljeni „noći matematike“ kako su nazvali ovo večernje druženje.

 


 IMG 2563

 

IMG 2568

 

IMG 2575

 

IMG 2570

 

IMG 2574

 

 IMG 2577

 

IMG 2587