Danas je u Zagrebu u hotelu Dubrovnik održana 3. nacionalna eTwinning konferencija.

Motivirajuće sudionike konferencije pozdravila je v.d. ravnatelja Agencije za mobilnost i programe Europske unije mr. sc. Antonija Gladović koje je nazočne upoznala s novim programom "Erasmus +" unutar kojeg eTwinning zauzima značajno mjesto.

Naša NSS Dunja Babić istaknula je veliki porast broja registriranih hrvatskih odgajatelja, učitelja i nastavnika na eTwinning portalu, u odnosu na prošlu godinu. Iz moje perspektive aktivne etwinnerice mogu reći da je tome uvelike doprinijela naša Dunja i njezina "ekipa" koja vrijedno radi i organizira mnoštvo radionica, webinara i seminara putem kojih se svi mogu upoznati s prednostima eTwinniga. 

Embedded image permalink

U motivirajućem okruženju iskusnih i manje iskusnih eTwinnera svoje su prezentacije održale Aleksandra Mudrinić Ribić iz Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNet na temu "Tehnologija u nastavi - Revolucija ili Evolucija".

Embedded image permalink

 

Nakon toga naše Arjana Blažić, prof. engleskog i njemačkog jezika iz IX. gimnazije Zagreb i Suzana Delić, učiteljica savjetnica iz OŠ Horvati predstavile su projekt "Learning Labs-a" (o kojem sam pisala) i pokušale ostale zainteresirati za ovakav inovativni način usavršavanja. Iskreno, znam da su uspjele :)

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Viša savjetnica za fiziku i tehničku kulturu Ivana Katavić ispričala nam je zašto se fizika i eTwinning vole prezentacijom "Izazovi u podučavanju i učenju fizike pomoću Web 2.0 alata". Hvala dragoj Ivani na prekrasnim riječima koje mi je uputila :)

Embedded image permalink

Uslijedila je dodjela nagrada COMET.

Za predškolski odgoj i niže razrede osnovne škole nagradu je dobio Tomislav Pavlović iz OŠ Velika Ludina za projekt "Farming around Europe".

Embedded image permalink

Za više razrede osnovne škole nagradu je dobila Iva Naranđa iz II. osnovne škole Čakovec za projekt "Sustainable energy - clean enery for the future".

Nagradu u kategoriji srednjih škola dobila je Mihaela Kelava, prof. informatike iz Gimnazije Bjelovar za projekt "View from my perspective - Be a member of my family"

Čestitke svim nagrađenima!

 

Nagradu eTinning bonton dobio je učenik Boris Vražić, učenik 5. razreda Osnovne škole Goričan i osvojio tablet.

Čestitka Borisu za vrlo kreativan poster o toleranciji!