Poziv na sudjelovanje u obilježavanju eTwinning i Comenius tjedna

U okviru obilježavanja Dana Europe 9. svibnja, škole i vrtići diljem Europe obilježavaju Comenius tjedan u razdoblju od 2. do 9. svibnja te eTwinning tjedan od 2. do 17. svibnja. Svi su pozvani pridružiti se i proslaviti ga zajedno!

DSC05444a

Agencija za mobinost i programe EU predlaže obilježavanje Comenius i eTwinning tjedna nekom od sljedećih aktivnosti:
- organiziranjem Comeniusi eTwinning dana otvorenih vrata na kojem će lokalnoj zajednici, roditeljima, drugim školama i sl biti predstavljeni projekti i njihovi rezultati
- organiziranjem seminara/radionica koje može organizirati odgajatelj/učitelj/nastavnik koji je sudjelovao na Comenius stručnom usavršavanju ili eTwinning seminaru/konferenciji/radionici te na taj način kolegama može predstaviti stečena znanja i iskustva
- realiziranjem Comenius i eTwinning kutka u školi s radovima na temu Comenius i eTwinning projekata
-izradom postera, fotografija, slikovnica, čestitki, mapa, razglednica, maskota, zmajeva i slično
-izložbom učeničkih radova na temu Comeniusa i eTwinninga
-organiziranjem natjecanja za najbolji poster, fotografiju, maskotu, razglednicu, literarno djelo i sl. i bilo koje druge aktivnosti kojom se želi prikazati svoje Comenius I/ili eTwinning uspjehe.

DSC05441a

 

DSC05447a

DSC05449a

Agencija je na društvenoj mreži Facebook otvorila stranicu na kojoj je moguće objaviti fotografije, postere i video uratke povezane s obilježavanjem Comenius i eTwinning tjedna u pojedinoj školi, a Agencija će svakom sudioniku, na adresu škole pošiljatelja, poslati mali dar.

Paralelno s uključivanjem u ovu nacionalnu aktivnost i kampanju kojoj je cilj podizanje svijesti o važnosti i potrebi uključivanja u neke od brojnih programa cjeloživotnog učenja i obrazovanja, moguće se uključiti u europsku eTwinning kampanju We are (eT)winning!

Europska eTwinning kampanja