U srijedu 14. prosinca 2011. u Zagrebu u hotelu Dubrovnik, u organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU, održana je prva eTwinning konferencija.

Gosti predavači su bili Dunja Babić stručna suradnica u Odsjeku za Comenius pri AMPEU, Petr Chaluš voditelj Odsjeka za Comenius i Nacionalne službe za podršku eTwinningu u Češkoj, Maja Abramič eTwinning koordinatorica u Centru Republike Slovenije za mobilnost, Lidija Kralj eTwinning ambasadorica, Zvonimir Vidušin voditelj Odsjeka za Comenius pri AMPEU, Ljiljana badrov Frleta, eTwinning ambasadorica i Silvije Devald eTwinning ambasador.

Sudionici su čuli kako je organizirana podrška eTwinningovcima u Češkoj i Sloveniji, a od naših eTwinning ambasadora imali su priliku čuti kako kako aktivno osmišljavati i provoditi eTwinning projekte. Voditelj Odsjeka za Comenius g. Vidušin upoznao je sve sudionike s Comeniusom u Hrvatskoj.

U sklopu konferencije podijeljene su i nagrade COMET za najbolje eTwinning projekte u šk. god. 2010./2011. i proglašen je pobjednik foto natječaja "eTwinning u našoj školi".

Odlična organizacija te zanimljivi i aktualni sadržaji obilježili su prvu eTwinning konferenciju u našoj domovini.