Tehnologija u obrazovanju

Tehnologija u obrazovanju - učenje i poučavanje u novoj obrazovnoj sredini Web 2.0 alatima i DIY stavom

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Login
  Login Login form
06
Ožu

eTwinning Learning Event i pinketwion

U tijeku je edukacija "eTwinning and Social Media" koju vode doajeni Learning Eventa Arjana Blažić, prof. i Bart Verswijvel.

Edukacija traje od 27. veljače 2014. do 8. ožujka 2014. godine.

Autori eventa pripremili su mnoštvo sadržaja za polaznike. Na Facebook stranici etwion moguće je pratiti dio događanja, učiti o novim alatima, raspravljati, komentirati, dijeliti, pitati...

Mnoštvo je sudionika, koji prije nisu imali, otvorilo i svoje Twitter račune, a sva je događanja moguće pratiti putem hashtaga #etwion.

Autori su stalno u kontaktu sa svim sudionicima i prate sva postignuća i uratke.

Trenutno je najatraktivnije natjecanje koja će od novih riječi (pinketwion, yellowetwion, brownetwion and greenetwion) postati više "viralna". Sudionici su podijeljeni u četiri skupine i svaka od skupina nastoji podići broj pogodaka svoje nove riječe. Kako bi to postigli sudionici moraju upotrijebiti što je moguće veći broj različitih web alata koji opisuju ili nose naziv svoje skupine.

Tako se i moja pinketwion skupina bori za pobjedu. 

Naše pinketwion uratke možete pratiti na Google stranici Pinketwion, u Facebook grupi Pinketwion, na Twitteru s hashtagom #pinketwion i pomoći nam da neologizam "pinketwion" postane više "viralan".

Pobjednici će biti proglašeni na Twitter maratonu koji će biti održan u petak 7. ožujka od 17 do 22 sata, a na kojem će se raspravljati o tri teme koje su sami poolaznici edukacije odabrali.

 

 

Rate this blog entry:
mr. Nataša Ljubić Klemše, učiteljica je savjetnica u I. osnovnoj školi Bjelovar u kojoj radi više od 20 godina u razrednoj nastavi. Prva je u RH znanstveno proučavala učionicu s jednim računalom (eng. One Computer Classroom) što je rezultiralo magisterijem na temu nova obrazovna sredina – učionica s jednim računalom. Stalna je suradnica u Školskim novinama za koje piše stručne članke iz odgojne i obrazovne prakse. Aktivna je eTwinnerica i eTwinning ambasadorica. Suradnica je CARNeta. Sudjelovala je u izradi CARNetove sigurnosne politike za škole. Bila je mentorica Comenius asistentice. Koordinatorica je Erasmus+ KA1 projekta "Future-Oriented School" i dvogodišnjeg KA2 projekta "English Learning Friends". Ponosna je članica Stručne radne skupine "Uporaba IKT" pri Cjelovitoj kurikularnoj reformi. Svoje je interese i hobije vezane uz računala i njihovu primjenu u nastavi i izvan nje spojila s profesionalnim. Iznimno je ponosna na odličnu suradnju s uredništvom Zbornice. Zaljubljenica je u društvene medije i aktivna korisnica istih. Redovito se stručno usavršava u području primjene i upotrebe novih obrazovnih tehnologija u nastavi. Majka je dvoje djece.

Comments