Tehnologija u obrazovanju

Tehnologija u obrazovanju - učenje i poučavanje u novoj obrazovnoj sredini Web 2.0 alatima i DIY stavom

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Login
  Login Login form
06
Pro

eTwinning LE "Web 2.0 Tools Learning by doing"

Danas je završila dvotjedna vrsna edukacija susreta za učenje pri eTwinning Learning Labsu naziva "Web 2.0 Tools learning by doing" autora Roberta Coningsa, eTwinning ambasadora iz Belgije, znanog po promociji Web 2.0 alata.

U edukaciji koja se odvijala na engleskom jeziku aktivno je sudjelovalo oko 150 obrazovnih stručnjaka svih profila iz svih zemalja Europe. Autor Robert je iznimno profesionalno osmislio cijelo događanje, način kontrole obaveza sudionika putem Portfolio-page te način prezentacije uradaka.

Na samom početku sudionici su se predstavljali i glasali za svoj omiljeni web alat.

1

 


Obaveze su jasno bile zadane u TODO-list koja se mijenjala svakih 2-3 dana, ovisno o složenosti zadataka. 

todo

 


Sudionici su aktivno upoznali deset odabranih alata. Kako je i sam Robert rekao da mu je bilo iznimno teško odabrati tih deset alata s obzirom da svi sudionici nisu imali isto predznanje, nisu radili istim intenzitetom niti su imali istu volju i motivaciju za učenjem.

tools2a

 

 


Sudionici i autor međusobno u komentirali uratke drugih, naglašavali pozitivno i dobro, ohrabrivali i pohvaljivali.

Na kraju edukacije pripremljen je Flashmeeting susret u tri različita termina za koje su se sudionici sami odlučivali. Na taj je način cijelo događanje bilo i "živo".

 


U dva sam tjedna naučila puno više nego na ijednom usavršavanju do sada. Prvenstveno jer su sadržaji bili prezentirani u skladu s metodičkim postulatima. Svaki je sudionik bio dio velike zajednice koja uči i radi, isprobava, pokušava, objavljuje, komentira - velike zajednice učitelja spremnih na cjeloživotno učenje. Svaki je od sudionika mogao zatražiti pomoć u bilo koje vrijeme i na mnogim mjestima (na Facebooku, na Twitteru, e-mailom, na forumu) što je ohrabrilo mnoge da samostalno kreiraju i objavljuju svoje pionirske pokušaje. Sudionici s više predznanja i iskustva nadograđivali su svoje spoznaje okušavši se u novim situacijma i našavši se pred novim izazovima.

 

 

Rate this blog entry:
mr. Nataša Ljubić Klemše, učiteljica je savjetnica u I. osnovnoj školi Bjelovar u kojoj radi više od 20 godina u razrednoj nastavi. Prva je u RH znanstveno proučavala učionicu s jednim računalom (eng. One Computer Classroom) što je rezultiralo magisterijem na temu nova obrazovna sredina – učionica s jednim računalom. Stalna je suradnica u Školskim novinama za koje piše stručne članke iz odgojne i obrazovne prakse. Aktivna je eTwinnerica i eTwinning ambasadorica. Suradnica je CARNeta. Sudjelovala je u izradi CARNetove sigurnosne politike za škole. Bila je mentorica Comenius asistentice. Koordinatorica je Erasmus+ KA1 projekta "Future-Oriented School" i dvogodišnjeg KA2 projekta "English Learning Friends". Ponosna je članica Stručne radne skupine "Uporaba IKT" pri Cjelovitoj kurikularnoj reformi. Svoje je interese i hobije vezane uz računala i njihovu primjenu u nastavi i izvan nje spojila s profesionalnim. Iznimno je ponosna na odličnu suradnju s uredništvom Zbornice. Zaljubljenica je u društvene medije i aktivna korisnica istih. Redovito se stručno usavršava u području primjene i upotrebe novih obrazovnih tehnologija u nastavi. Majka je dvoje djece.

Comments