Tehnologija u obrazovanju

Tehnologija u obrazovanju - učenje i poučavanje u novoj obrazovnoj sredini Web 2.0 alatima i DIY stavom

  • Home
    Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
  • Categories
    Categories Displays a list of categories from this blog.
  • Tags
    Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
  • Bloggers
    Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
  • Login
    Login Login form
15
Stu

eTwinning konferencija 2013.

Danas je u Zagrebu u hotelu Dubrovnik održana 3. nacionalna eTwinning konferencija.

Motivirajuće sudionike konferencije pozdravila je v.d. ravnatelja Agencije za mobilnost i programe Europske unije mr. sc. Antonija Gladović koje je nazočne upoznala s novim programom "Erasmus +" unutar kojeg eTwinning zauzima značajno mjesto.

Naša NSS Dunja Babić istaknula je veliki porast broja registriranih hrvatskih odgajatelja, učitelja i nastavnika na eTwinning portalu, u odnosu na prošlu godinu. Iz moje perspektive aktivne etwinnerice mogu reći da je tome uvelike doprinijela naša Dunja i njezina "ekipa" koja vrijedno radi i organizira mnoštvo radionica, webinara i seminara putem kojih se svi mogu upoznati s prednostima eTwinniga. 

Embedded image permalink

U motivirajućem okruženju iskusnih i manje iskusnih eTwinnera svoje su prezentacije održale Aleksandra Mudrinić Ribić iz Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNet na temu "Tehnologija u nastavi - Revolucija ili Evolucija".

Embedded image permalink

 

Nakon toga naše Arjana Blažić, prof. engleskog i njemačkog jezika iz IX. gimnazije Zagreb i Suzana Delić, učiteljica savjetnica iz OŠ Horvati predstavile su projekt "Learning Labs-a" (o kojem sam pisala) i pokušale ostale zainteresirati za ovakav inovativni način usavršavanja. Iskreno, znam da su uspjele :)

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Viša savjetnica za fiziku i tehničku kulturu Ivana Katavić ispričala nam je zašto se fizika i eTwinning vole prezentacijom "Izazovi u podučavanju i učenju fizike pomoću Web 2.0 alata". Hvala dragoj Ivani na prekrasnim riječima koje mi je uputila :)

Embedded image permalink

Uslijedila je dodjela nagrada COMET.

Za predškolski odgoj i niže razrede osnovne škole nagradu je dobio Tomislav Pavlović iz OŠ Velika Ludina za projekt "Farming around Europe".

Embedded image permalink

Za više razrede osnovne škole nagradu je dobila Iva Naranđa iz II. osnovne škole Čakovec za projekt "Sustainable energy - clean enery for the future".

Nagradu u kategoriji srednjih škola dobila je Mihaela Kelava, prof. informatike iz Gimnazije Bjelovar za projekt "View from my perspective - Be a member of my family"

Čestitke svim nagrađenima!

 

Nagradu eTinning bonton dobio je učenik Boris Vražić, učenik 5. razreda Osnovne škole Goričan i osvojio tablet.

Čestitka Borisu za vrlo kreativan poster o toleranciji!

 

Rate this blog entry:
mr. Nataša Ljubić Klemše, učiteljica je savjetnica u I. osnovnoj školi Bjelovar u kojoj radi više od 20 godina u razrednoj nastavi. Prva je u RH znanstveno proučavala učionicu s jednim računalom (eng. One Computer Classroom) što je rezultiralo magisterijem na temu nova obrazovna sredina – učionica s jednim računalom. Stalna je suradnica u Školskim novinama za koje piše stručne članke iz odgojne i obrazovne prakse. Aktivna je eTwinnerica i eTwinning ambasadorica. Suradnica je CARNeta. Sudjelovala je u izradi CARNetove sigurnosne politike za škole. Bila je mentorica Comenius asistentice. Koordinatorica je Erasmus+ KA1 projekta "Future-Oriented School" i dvogodišnjeg KA2 projekta "English Learning Friends". Ponosna je članica Stručne radne skupine "Uporaba IKT" pri Cjelovitoj kurikularnoj reformi. Svoje je interese i hobije vezane uz računala i njihovu primjenu u nastavi i izvan nje spojila s profesionalnim. Iznimno je ponosna na odličnu suradnju s uredništvom Zbornice. Zaljubljenica je u društvene medije i aktivna korisnica istih. Redovito se stručno usavršava u području primjene i upotrebe novih obrazovnih tehnologija u nastavi. Majka je dvoje djece.

Comments