Tehnologija u obrazovanju

Tehnologija u obrazovanju - učenje i poučavanje u novoj obrazovnoj sredini Web 2.0 alatima i DIY stavom

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Login
  Login Login form
05
Svi

We are (eT)winning!!!

Poziv na sudjelovanje u obilježavanju eTwinning i Comenius tjedna

U okviru obilježavanja Dana Europe 9. svibnja, škole i vrtići diljem Europe obilježavaju Comenius tjedan u razdoblju od 2. do 9. svibnja te eTwinning tjedan od 2. do 17. svibnja. Svi su pozvani pridružiti se i proslaviti ga zajedno!

DSC05444a

Agencija za mobinost i programe EU predlaže obilježavanje Comenius i eTwinning tjedna nekom od sljedećih aktivnosti:
- organiziranjem Comeniusi eTwinning dana otvorenih vrata na kojem će lokalnoj zajednici, roditeljima, drugim školama i sl biti predstavljeni projekti i njihovi rezultati
- organiziranjem seminara/radionica koje može organizirati odgajatelj/učitelj/nastavnik koji je sudjelovao na Comenius stručnom usavršavanju ili eTwinning seminaru/konferenciji/radionici te na taj način kolegama može predstaviti stečena znanja i iskustva
- realiziranjem Comenius i eTwinning kutka u školi s radovima na temu Comenius i eTwinning projekata
-izradom postera, fotografija, slikovnica, čestitki, mapa, razglednica, maskota, zmajeva i slično
-izložbom učeničkih radova na temu Comeniusa i eTwinninga
-organiziranjem natjecanja za najbolji poster, fotografiju, maskotu, razglednicu, literarno djelo i sl. i bilo koje druge aktivnosti kojom se želi prikazati svoje Comenius I/ili eTwinning uspjehe.

DSC05441a

 

DSC05447a

DSC05449a

Agencija je na društvenoj mreži Facebook otvorila stranicu na kojoj je moguće objaviti fotografije, postere i video uratke povezane s obilježavanjem Comenius i eTwinning tjedna u pojedinoj školi, a Agencija će svakom sudioniku, na adresu škole pošiljatelja, poslati mali dar.

Paralelno s uključivanjem u ovu nacionalnu aktivnost i kampanju kojoj je cilj podizanje svijesti o važnosti i potrebi uključivanja u neke od brojnih programa cjeloživotnog učenja i obrazovanja, moguće se uključiti u europsku eTwinning kampanju We are (eT)winning!

Europska eTwinning kampanja

Rate this blog entry:
mr. Nataša Ljubić Klemše, učiteljica je savjetnica u I. osnovnoj školi Bjelovar u kojoj radi više od 20 godina u razrednoj nastavi. Prva je u RH znanstveno proučavala učionicu s jednim računalom (eng. One Computer Classroom) što je rezultiralo magisterijem na temu nova obrazovna sredina – učionica s jednim računalom. Stalna je suradnica u Školskim novinama za koje piše stručne članke iz odgojne i obrazovne prakse. Aktivna je eTwinnerica i eTwinning ambasadorica. Suradnica je CARNeta. Sudjelovala je u izradi CARNetove sigurnosne politike za škole. Bila je mentorica Comenius asistentice. Koordinatorica je Erasmus+ KA1 projekta "Future-Oriented School" i dvogodišnjeg KA2 projekta "English Learning Friends". Ponosna je članica Stručne radne skupine "Uporaba IKT" pri Cjelovitoj kurikularnoj reformi. Svoje je interese i hobije vezane uz računala i njihovu primjenu u nastavi i izvan nje spojila s profesionalnim. Iznimno je ponosna na odličnu suradnju s uredništvom Zbornice. Zaljubljenica je u društvene medije i aktivna korisnica istih. Redovito se stručno usavršava u području primjene i upotrebe novih obrazovnih tehnologija u nastavi. Majka je dvoje djece.

Comments