Tehnologija u obrazovanju

Tehnologija u obrazovanju - učenje i poučavanje u novoj obrazovnoj sredini Web 2.0 alatima i DIY stavom

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Login
  Login Login form
27
Svi

Najava okruglog stola “Institucionalne politike obrazovnih ustanova u Hrvatskoj o korištenju društvenih medija u obrazovanju”

31. svibnja 2012. godine CARNet organizira okrugli stol o korištenju društvenih medija u nastavi i obrazovanju.

 okrugli stol

Iako hrvatske obrazovne ustanove još uvijek nemaju službeni institucionalni stav o tome, društveni mediji u obrazovnom kontekstu koriste se u ustanovama od osnovnog do visokog obrazovanja. Obrazovni stručnjaci koji ih koriste takve metode i alate u mnogome obogaćuju natsavu i nastavni proces, iako njihovo korištenje reguliraju od slučaja do slučaja.

S ciljem podizanja svijesti o potrebi sustavnog promišljanja i reguliranja korištenja društvenih medija u obrazovanju na oruglom stolu raspravljat će se kako upotrebu društvenih medija iskoristiti za inoviranje u nastavi i poticanje učenja, ali i kako pri tome učenike i sve korisnike pravilno zaštititi.

Moderatorica okruglog stola je Lidija Kralj, prof., a uvodničari:

- Vinko Filipović, prof., ravnatelj AZOO

- Danijel Artenjak, mag. oec., Social Media Manager, iStudio Zagreb

- Fredi Glavan, prof., ravnatelj OŠ R. Katalinić Jeretov, Opatija

- mr. sc. Nataša Ljubić Klemše, učiteljica savjetnica, I. OŠ Bjelovar

- dr.sc. Ivica Botički, FER Zagreb

- Martina Zelenka, AZOP

 

Raspravu je moguće pratiti putem internetskog prijenosa na adresi: http://mod.carnet.hr/index.php?q=watch&;id=1824

i na Twiteru #DMpanel

 

Detaljnije na poveznici http://www.carnet.hr/ela/jubilarne_aktivnosti/okrugli_stol

 

Izvješće slijedi...

Rate this blog entry:
0
mr. Nataša Ljubić Klemše, učiteljica je savjetnica u I. osnovnoj školi Bjelovar u kojoj radi više od 20 godina u razrednoj nastavi. Prva je u RH znanstveno proučavala učionicu s jednim računalom (eng. One Computer Classroom) što je rezultiralo magisterijem na temu nova obrazovna sredina – učionica s jednim računalom. Stalna je suradnica u Školskim novinama za koje piše stručne članke iz odgojne i obrazovne prakse. Aktivna je eTwinnerica i eTwinning ambasadorica. Suradnica je CARNeta. Sudjelovala je u izradi CARNetove sigurnosne politike za škole. Bila je mentorica Comenius asistentice. Koordinatorica je Erasmus+ KA1 projekta "Future-Oriented School" i dvogodišnjeg KA2 projekta "English Learning Friends". Ponosna je članica Stručne radne skupine "Uporaba IKT" pri Cjelovitoj kurikularnoj reformi. Svoje je interese i hobije vezane uz računala i njihovu primjenu u nastavi i izvan nje spojila s profesionalnim. Iznimno je ponosna na odličnu suradnju s uredništvom Zbornice. Zaljubljenica je u društvene medije i aktivna korisnica istih. Redovito se stručno usavršava u području primjene i upotrebe novih obrazovnih tehnologija u nastavi. Majka je dvoje djece.

Comments