Tehnologija u obrazovanju

Tehnologija u obrazovanju - učenje i poučavanje u novoj obrazovnoj sredini Web 2.0 alatima i DIY stavom

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Login
  Login Login form
22
Tra

1. TeachMeet Live

Jučerašnji je dan, 21.4.2012. obilježio grandiozni 1. TeachMeet Live!

Održan je u prostorijama SRC-a u organizaciji udruge Samo jedan klik i CARNetove E-learning akademije.

Na događanju je sudjelovalo 18 predavača, svih obrazovnih profila, od osnovne škole do fakulteta. Zanimljivo je i korisno bilo slušati iskustva i primjere dobre prakse koje su predavači podijelili s drugima, ali i gostima koji su mogli uživo i online putem videokonferencijskog alata Adobe Connect Pro Meeting pratiti cijeli susret.

I Hrvatska radio televizija u svom je središnjem dnevniku objavila prilog o 1. hrvatskom TeachMeet uživo.

Na službenoj stranici TeachMeet moguće je pogledati i preslušati sve prezentacije i popratna događanja.

Pravila prezentiranja su vrlo stroga: redoslijed predavača nije poznat unaprijed, već je određivan slučajnim odabirom, koristeći tzv. Fruit Machine; prezenteri imaju najviše tri minute unutar kojih moraju ispričati sve o svojem projektu, iskustvu ili primjeru dobre prakse. Prekršitelji pravila morali su otplesati s pozornice :)

Nezaobilazno je bilo i druženje uz TeachEat gdje su se predavači međusobno upoznavali, komentirali i "sklapali poslove", odnosno dogovarali buduću suradnju.

Organizatorice cijelog eventa prof. Arjana Blažić i prof. Sonja Lušić Radošević napravile su veliki iskorak u edukaciji i usavršavanju obrazovnih djelatnika u Hrvatskoj omogućivši nam svima, sudjelovanje u ovako velikim projektima, koji se u svijetu već održavaju i organiziraju niz godina.

Još je jedanput potvrđeno kako je budućnost našeg cjeloživotnog obrazovanja neminovna i nemoguća bez novih tehnologija kojima znaju upravljati visoko obrazovani i motivirani stručnjaci koji rade u školama.

 


   DSC02610a   DSC02631a

  DSC02628a    DSC02636a 

  DSC02639a    DSC02641a 

  DSC02648a  DSC02649a  

 DSC02651a    natasa3  

Rate this blog entry:
mr. Nataša Ljubić Klemše, učiteljica je savjetnica u I. osnovnoj školi Bjelovar u kojoj radi više od 20 godina u razrednoj nastavi. Prva je u RH znanstveno proučavala učionicu s jednim računalom (eng. One Computer Classroom) što je rezultiralo magisterijem na temu nova obrazovna sredina – učionica s jednim računalom. Stalna je suradnica u Školskim novinama za koje piše stručne članke iz odgojne i obrazovne prakse. Aktivna je eTwinnerica i eTwinning ambasadorica. Suradnica je CARNeta. Sudjelovala je u izradi CARNetove sigurnosne politike za škole. Bila je mentorica Comenius asistentice. Koordinatorica je Erasmus+ KA1 projekta "Future-Oriented School" i dvogodišnjeg KA2 projekta "English Learning Friends". Ponosna je članica Stručne radne skupine "Uporaba IKT" pri Cjelovitoj kurikularnoj reformi. Svoje je interese i hobije vezane uz računala i njihovu primjenu u nastavi i izvan nje spojila s profesionalnim. Iznimno je ponosna na odličnu suradnju s uredništvom Zbornice. Zaljubljenica je u društvene medije i aktivna korisnica istih. Redovito se stručno usavršava u području primjene i upotrebe novih obrazovnih tehnologija u nastavi. Majka je dvoje djece.

Comments