Tehnologija u obrazovanju

Tehnologija u obrazovanju - učenje i poučavanje u novoj obrazovnoj sredini Web 2.0 alatima i DIY stavom

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Login
  Login Login form
19
Ožu

Kalendar rada 2012.13. by MZOS

Iznenađena sam!

Kalendar rada u sljedećoj školskoj i nastavnoj godini, objavljen na stranicama MZOS-a, nije samo preslik Odluke o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2012./2013.... On je vizualan;)


Za svaku pohvalu je objaviti, od strane nadležnog Ministarstva, ovako bitan dokument na ovakav način (upotrijebiti tehnologiju ;), štogod i što sve to značilo).

S moje strane hvala, jer sam poput mnogih svojih kolegica provodila svoje slobodno vrijeme u osmišljavanju prikladnog kalendara rada u narednoj školskoj i nastavnoj godini, u kojem su iskazani i pobrojani svi relevantni čimbenici (radni  dani, nastavni dani, tjedni, njihovi brojevi...), dijeleći pri tome uratke s drugim kolegicama, razgovarajući o tome koji je kalendar praktičniji. A uvijek se iznad naših glava nalazio veeeliki ? je li to baš tako.

Sada imamo polazište...u izradi kurikuluma, planiranju i definiranju (to najviše volimo) broja planiranih sati planiranih aktivnosti u narednoj godini.


 U konačnici: kao matematičarka i volim kad je sve iskazano brojevima!

 

Rate this blog entry:
mr. Nataša Ljubić Klemše, učiteljica je savjetnica u I. osnovnoj školi Bjelovar u kojoj radi više od 20 godina u razrednoj nastavi. Prva je u RH znanstveno proučavala učionicu s jednim računalom (eng. One Computer Classroom) što je rezultiralo magisterijem na temu nova obrazovna sredina – učionica s jednim računalom. Stalna je suradnica u Školskim novinama za koje piše stručne članke iz odgojne i obrazovne prakse. Aktivna je eTwinnerica i eTwinning ambasadorica. Suradnica je CARNeta. Sudjelovala je u izradi CARNetove sigurnosne politike za škole. Bila je mentorica Comenius asistentice. Koordinatorica je Erasmus+ KA1 projekta "Future-Oriented School" i dvogodišnjeg KA2 projekta "English Learning Friends". Ponosna je članica Stručne radne skupine "Uporaba IKT" pri Cjelovitoj kurikularnoj reformi. Svoje je interese i hobije vezane uz računala i njihovu primjenu u nastavi i izvan nje spojila s profesionalnim. Iznimno je ponosna na odličnu suradnju s uredništvom Zbornice. Zaljubljenica je u društvene medije i aktivna korisnica istih. Redovito se stručno usavršava u području primjene i upotrebe novih obrazovnih tehnologija u nastavi. Majka je dvoje djece.

Comments