Tehnologija u obrazovanju

Tehnologija u obrazovanju - učenje i poučavanje u novoj obrazovnoj sredini Web 2.0 alatima i DIY stavom

  • Home
    Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
  • Categories
    Categories Displays a list of categories from this blog.
  • Tags
    Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
  • Bloggers
    Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
  • Login
    Login Login form
17
Ožu

"Stvaraonica" umjetničke instalacije

U mojoj je školi u petak 16.3. održan projektni dan "Stvaraonica" na kojoj smo kreirali umjetničku instalaciju. Bio je to svojevrsni happening našeg višednevnog rada na projektu.

 DSC02273 1

Kako ja ne mogu bez tehnologije, osmislila sam kako stvoriti umjetničko djelo od starih i neupotrebljivih elektronskih uređaja podučavajući učenike (prvog razreda) kako pravilno odlagati električni i elektronski (EE) otpad.

Započeli smo sa sakupljanjem starih i neupotrebljivih mobitela, računalnih miševa, tipkovnica, slušalica, daljinskih upravljača i kalkulatora. Bojama smo ih oživjeli i produljili im životni vijek. Upotrijebili smo ih kao elemente kojima smo stvarali novo umjetničko djelo, umjetničku instalaciju. Ujedno smo razgovarali o izgledima tih uređaja, uspoređivali ih s današnjim dizajnima i spoznali kako tehnologija brzo napreduje i mijenja izgled i funkcionalnost tih i sličnih uređaja.

Naš cijeli projekt pogledajte na prezentaciji izrađenoj u programu Animoto:

 Umjetnička instalacija

Učenici su naučili kako se EE otpad mora pravilno odlagati te da je u Hrvatskoj jedina ovlaštena (pravna) osoba poduzeće FLORA VTC koja besplatno zbrinjava EE otpad. Potrebno im se samo javiti pozivom na besplatni telefon 0800 444 110 i oni će u roku od najviše 30 dana doći po EE otpad. Kao alternativa je odlaganje EE otpada kao u vrijeme prikupljanja glomaznog otpada, dva puta godišnje u našem gradu Bjelovaru ili odlaganjem na jedinom punktu u gradu, u blizi poduzeća "Sirovina".

Kao nastavak našeg rada u "Stvaraonici"  započeli smo projekt zbrinjavanja EE otpada u našoj školi postaljajući dvije srebrne kutije u koje ćemo odlagati EE otpad i u suradnji s koncesionarima pravilno ga zbrinuti.

 

Rate this blog entry:
mr. Nataša Ljubić Klemše, učiteljica je savjetnica u I. osnovnoj školi Bjelovar u kojoj radi više od 20 godina u razrednoj nastavi. Prva je u RH znanstveno proučavala učionicu s jednim računalom (eng. One Computer Classroom) što je rezultiralo magisterijem na temu nova obrazovna sredina – učionica s jednim računalom. Stalna je suradnica u Školskim novinama za koje piše stručne članke iz odgojne i obrazovne prakse. Aktivna je eTwinnerica i eTwinning ambasadorica. Suradnica je CARNeta. Sudjelovala je u izradi CARNetove sigurnosne politike za škole. Bila je mentorica Comenius asistentice. Koordinatorica je Erasmus+ KA1 projekta "Future-Oriented School" i dvogodišnjeg KA2 projekta "English Learning Friends". Ponosna je članica Stručne radne skupine "Uporaba IKT" pri Cjelovitoj kurikularnoj reformi. Svoje je interese i hobije vezane uz računala i njihovu primjenu u nastavi i izvan nje spojila s profesionalnim. Iznimno je ponosna na odličnu suradnju s uredništvom Zbornice. Zaljubljenica je u društvene medije i aktivna korisnica istih. Redovito se stručno usavršava u području primjene i upotrebe novih obrazovnih tehnologija u nastavi. Majka je dvoje djece.

Comments