Tehnologija u obrazovanju

Tehnologija u obrazovanju - učenje i poučavanje u novoj obrazovnoj sredini Web 2.0 alatima i DIY stavom

  • Home
    Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
  • Categories
    Categories Displays a list of categories from this blog.
  • Tags
    Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
  • Bloggers
    Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
  • Login
    Login Login form
10
Ožu

2. TeachMeet Regional

Danas je u 11 sati održan 2. TeachMeet Regional.

Drugo je to ime za vrhunski virtualni seminar koji su organizirale prof. Arjana Blažić i prof. Sonja Lušić Radošević (predstavnice udruge Samo jedan klik) u suradnji s CARNet-om. Nas osam učiteljica i profesorica u svojim mikroprezentacijama, posredstvom Adobe Connect Pro koji je omogućio CARNet, pričale smo, na naše zadovoljstvo ponovo, o svojim iskustvima, pothvatima, idejama, projektima i radu uz nezaobilaznu IK tehnologiju.

Prof. Marijana Smolčec ispričala nam je kako koristiti Sype u nastavi, a prof. Sanja Božinović kako upotrebljavati izvrsni wiki u nastavi engleskog jezika, ali i svih drugih nastavnih predmeta. Učiteljica Dubravka Granulić upoznala nas je kako primijeniti Glogster za obradu lektire na drugačiji način. Prof. Maja Dakić_Brković iz Srbije pokazala nam je i objasnila kako ona koristi podcast u nastavi klavira, što je primjenjivo i na sve druge nastavne predmete i nastavne aktivnosti. Učiteljica Suzana Delić ukazala nam je na mogućnost upotrebe i primjene videokonferencije u nastavi što je izazvalo veliko zanimanje, s obzirom na činjenicu da je realizirala na desetke videokonferencija s nastavnim temama i školama partnerima iz cijelog svijeta. Prof. Zdenkica Stanec, mag. spec. rehab. svojom prezentacijom o augmentativnoj alternativnoj komunikaciji zadala nam (domaću) zadaću promisliti kako dijelove te metode primijeniti i upotrijebiti u svakodnevnom radu s učenicima s teškoćama u učenju, s naglaskom na učenike primarnog obrazovanja. Prof. Nataša Nikpalj-Juraić upoznala nas je s novim alatom PB Works-om i ispričala kako ona podučava svoje učenike. Na samom početku (slika) ja sam govorila o svojim  IKT inicijativama u primarnom obrazovanju.

Današnje druženje na TM bilo je nezaboravno. Iznimno sam puno novoga naučila. Za puno sam se "stvari" zainteresirala. Upoznala sam nove drage kolegice koje u radu i životu drži volja, entuzijazam, radost i nadasve profesionalnost.

Nemoguće je ne spomenuti Chatbox koji je sastavni dio TeachMeeta i koji mu daje osobnost i koji nas još više zbližava.

Iz svega napisanoga moram reći da sam se navukla na TeachMeet i da sam ponosna što sam dio zajednice umreženih i TeachMeetom povezanih hrvatskih obrazovnih stručnjaka.

Dio današnje atmosfere:

 TM R 2

Ponovo, opet, još jednom hvala dragoj Arjani i Sonji, Sonji i Arjani, njihovom radu i slobodnom vremenu što su nam omogućile taj jedinstven doživljaj u Hrvatskoj!!!

 

Rate this blog entry:
mr. Nataša Ljubić Klemše, učiteljica je savjetnica u I. osnovnoj školi Bjelovar u kojoj radi više od 20 godina u razrednoj nastavi. Prva je u RH znanstveno proučavala učionicu s jednim računalom (eng. One Computer Classroom) što je rezultiralo magisterijem na temu nova obrazovna sredina – učionica s jednim računalom. Stalna je suradnica u Školskim novinama za koje piše stručne članke iz odgojne i obrazovne prakse. Aktivna je eTwinnerica i eTwinning ambasadorica. Suradnica je CARNeta. Sudjelovala je u izradi CARNetove sigurnosne politike za škole. Bila je mentorica Comenius asistentice. Koordinatorica je Erasmus+ KA1 projekta "Future-Oriented School" i dvogodišnjeg KA2 projekta "English Learning Friends". Ponosna je članica Stručne radne skupine "Uporaba IKT" pri Cjelovitoj kurikularnoj reformi. Svoje je interese i hobije vezane uz računala i njihovu primjenu u nastavi i izvan nje spojila s profesionalnim. Iznimno je ponosna na odličnu suradnju s uredništvom Zbornice. Zaljubljenica je u društvene medije i aktivna korisnica istih. Redovito se stručno usavršava u području primjene i upotrebe novih obrazovnih tehnologija u nastavi. Majka je dvoje djece.

Comments