Tehnologija u obrazovanju

Tehnologija u obrazovanju - učenje i poučavanje u novoj obrazovnoj sredini Web 2.0 alatima i DIY stavom

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Login
  Login Login form
15
Pro

Prva eTwinning konferencija

U srijedu 14. prosinca 2011. u Zagrebu u hotelu Dubrovnik, u organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU, održana je prva eTwinning konferencija.

Gosti predavači su bili Dunja Babić stručna suradnica u Odsjeku za Comenius pri AMPEU, Petr Chaluš voditelj Odsjeka za Comenius i Nacionalne službe za podršku eTwinningu u Češkoj, Maja Abramič eTwinning koordinatorica u Centru Republike Slovenije za mobilnost, Lidija Kralj eTwinning ambasadorica, Zvonimir Vidušin voditelj Odsjeka za Comenius pri AMPEU, Ljiljana badrov Frleta, eTwinning ambasadorica i Silvije Devald eTwinning ambasador.

Sudionici su čuli kako je organizirana podrška eTwinningovcima u Češkoj i Sloveniji, a od naših eTwinning ambasadora imali su priliku čuti kako kako aktivno osmišljavati i provoditi eTwinning projekte. Voditelj Odsjeka za Comenius g. Vidušin upoznao je sve sudionike s Comeniusom u Hrvatskoj.

U sklopu konferencije podijeljene su i nagrade COMET za najbolje eTwinning projekte u šk. god. 2010./2011. i proglašen je pobjednik foto natječaja "eTwinning u našoj školi".

Odlična organizacija te zanimljivi i aktualni sadržaji obilježili su prvu eTwinning konferenciju u našoj domovini.

Rate this blog entry:
mr. Nataša Ljubić Klemše, učiteljica je savjetnica u I. osnovnoj školi Bjelovar u kojoj radi više od 20 godina u razrednoj nastavi. Prva je u RH znanstveno proučavala učionicu s jednim računalom (eng. One Computer Classroom) što je rezultiralo magisterijem na temu nova obrazovna sredina – učionica s jednim računalom. Stalna je suradnica u Školskim novinama za koje piše stručne članke iz odgojne i obrazovne prakse. Aktivna je eTwinnerica i eTwinning ambasadorica. Suradnica je CARNeta. Sudjelovala je u izradi CARNetove sigurnosne politike za škole. Bila je mentorica Comenius asistentice. Koordinatorica je Erasmus+ KA1 projekta "Future-Oriented School" i dvogodišnjeg KA2 projekta "English Learning Friends". Ponosna je članica Stručne radne skupine "Uporaba IKT" pri Cjelovitoj kurikularnoj reformi. Svoje je interese i hobije vezane uz računala i njihovu primjenu u nastavi i izvan nje spojila s profesionalnim. Iznimno je ponosna na odličnu suradnju s uredništvom Zbornice. Zaljubljenica je u društvene medije i aktivna korisnica istih. Redovito se stručno usavršava u području primjene i upotrebe novih obrazovnih tehnologija u nastavi. Majka je dvoje djece.

Comments