Tehnologija u obrazovanju

Tehnologija u obrazovanju - učenje i poučavanje u novoj obrazovnoj sredini Web 2.0 alatima i DIY stavom

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Login
  Login Login form
23
Stu

13. CARNetova korisnička konferencija CUC 2011.

CUC 2011.

Ovogodišnji CUC 2011. održavao se od 14. do 16. studenoga u Rijeci, gradu domaćinu po treći put! Ovogodišnji naziv koneferencije je bio "Svi putevi vode na Internet". Sva konferencijska događanja odvijala su se u novom, impozantnom kampusu riječkog sveučilišta. Organizator CARNet i pokrovitelji predsjednik dr. sc. Ivo Josipović i MZOS sudionicima su ponudili mnogobrojna predavanja stranih i domaćih profesora i stručnjaka iz područja informatike i IKT-a, brojne radionice čiji su voditelji bili profesori i djetanici CARNet-a te iznimno zanimljiva predavanja hrvatskih i slovenskkih učitelja i profesora iz osnovnih i srednjih škola te s fakulteta. Program konferencije dostupan je na poveznici http://cuc.carnet.hr/2011/program gdje je moguće pregeldati prezentacije i sadržaje predavača u području ICT i pedagogija.

Istovremeno je CARNet obilježavao 20 godina postojanja i tom je prigodom održana gala večera na Zametu gdje je ravnatelj g. Stanić prezentirao povijest i aktivnosti CARNeta od 1991. g. i njegova osnutka.

Svim je predavačima na konferenciji bio organiziran i svečani prijem i domjenak u Plavom salonu Gradske uprave, gdje su nas ugostili i čestitali nam dogradonačelnik grada Rijeke g. Miroslav Matešić te mr.sc. Vanja Smokvina, pročelnik Zavoda za informatičku djelatnost.

Iznimna organizacija, vrlo bogat konferencijski sadržaj te korisni i u radu i nastavi primjenjivi primjeri iz prakse znače samo jedno: "Svi putevi vode na CUC".

Rate this blog entry:
mr. Nataša Ljubić Klemše, učiteljica je savjetnica u I. osnovnoj školi Bjelovar u kojoj radi više od 20 godina u razrednoj nastavi. Prva je u RH znanstveno proučavala učionicu s jednim računalom (eng. One Computer Classroom) što je rezultiralo magisterijem na temu nova obrazovna sredina – učionica s jednim računalom. Stalna je suradnica u Školskim novinama za koje piše stručne članke iz odgojne i obrazovne prakse. Aktivna je eTwinnerica i eTwinning ambasadorica. Suradnica je CARNeta. Sudjelovala je u izradi CARNetove sigurnosne politike za škole. Bila je mentorica Comenius asistentice. Koordinatorica je Erasmus+ KA1 projekta "Future-Oriented School" i dvogodišnjeg KA2 projekta "English Learning Friends". Ponosna je članica Stručne radne skupine "Uporaba IKT" pri Cjelovitoj kurikularnoj reformi. Svoje je interese i hobije vezane uz računala i njihovu primjenu u nastavi i izvan nje spojila s profesionalnim. Iznimno je ponosna na odličnu suradnju s uredništvom Zbornice. Zaljubljenica je u društvene medije i aktivna korisnica istih. Redovito se stručno usavršava u području primjene i upotrebe novih obrazovnih tehnologija u nastavi. Majka je dvoje djece.

Comments