Tehnologija u obrazovanju

Tehnologija u obrazovanju - učenje i poučavanje u novoj obrazovnoj sredini Web 2.0 alatima i DIY stavom

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Login
  Login Login form
01
Ruj

Početak

Nismo više i češće spominjani u medijima i razgovorima nego svake godine na počeku nastave. Priča se o nama i kad se žalimo na plaće, na poziciju u društvu, na stručnu podršku, na uvjete rada, ali smo i tada zadnja vijest u domaćem bloku. Važnije je sve ostalo u ovoj državi nego obrazovanje. Takva nam je politika. A hoćemo društvo znanja, puno intelektualaca, naprednu ekonomiju i ogspodrstvo,...

Dakle, svaki je početak težak, pa tako i naš. Od euforije što počinje nastava i škola (samo za prvake) do učenika i njihovih (ne)odgovornih roditelja koji prvi dan nisu poslali dijete u školu jer eto, što će ono bez knjiga, prvi je dan, neće biti prave nastave. Valjda su shvatili ministra koji je sinoćnom porukom umirio roditelje koji još nisu nabavili udžbenike da se bez njih prvih mjesec dana može, pa da i učenici ne moraju dolaziti u školu jer nemaju udžbenika i jer ih nemaju čime kupiti. I kako onda graditi autoritet? Kad smo bez podrške. Kad već prvog dana u školi naiđem na nepuni razredni odjel, kad nema konsenzusa među kolegama, kad nemamo razredničke i nastavne administracije (valjda ćemo i nju imati tek u listopadu). Ma nije da je sve crnjak, daleko od toga. Veselim se novim udžbenicima, stranicama koje mirišu na novo, kad ja prva otvaram te udžbenike, kad vidim poglede učenika pune povjerenja i očekivanja što ću sve reći prvoga dana, kad susretnem dobronamjerne roditelje i kad znam da se ove školske godine uopće ne moram žuriti ni sa čime jer listopad je još daleko.

Rate this blog entry:
mr. Nataša Ljubić Klemše, učiteljica je savjetnica u I. osnovnoj školi Bjelovar u kojoj radi više od 20 godina u razrednoj nastavi. Prva je u RH znanstveno proučavala učionicu s jednim računalom (eng. One Computer Classroom) što je rezultiralo magisterijem na temu nova obrazovna sredina – učionica s jednim računalom. Stalna je suradnica u Školskim novinama za koje piše stručne članke iz odgojne i obrazovne prakse. Aktivna je eTwinnerica i eTwinning ambasadorica. Suradnica je CARNeta. Sudjelovala je u izradi CARNetove sigurnosne politike za škole. Bila je mentorica Comenius asistentice. Koordinatorica je Erasmus+ KA1 projekta "Future-Oriented School" i dvogodišnjeg KA2 projekta "English Learning Friends". Ponosna je članica Stručne radne skupine "Uporaba IKT" pri Cjelovitoj kurikularnoj reformi. Svoje je interese i hobije vezane uz računala i njihovu primjenu u nastavi i izvan nje spojila s profesionalnim. Iznimno je ponosna na odličnu suradnju s uredništvom Zbornice. Zaljubljenica je u društvene medije i aktivna korisnica istih. Redovito se stručno usavršava u području primjene i upotrebe novih obrazovnih tehnologija u nastavi. Majka je dvoje djece.

Comments