Ispis

Likovni natječaj: Moja šetnja s dinosaurima (Dinosaur, moj prijatelj)

Hvala na sudjelovanju i pristiglim radovima. Po dvije ulaznice osvojili su učenici prvoga razreda iz Murskog Središća i Laslova. Dobru zabavu u spektaklu „Šetnja s dinosaurima“ želi vam Vaša Zbornica.

setnja s dinosaurima 1 dobitnik  setnja s dinosaurima 2 dobitnik

===============

I vi možete osvojiti jedan od tri kompleta po dvije ulaznice!

Nacrtajte/naslikajte svog omiljenog dinosaura, stavite na svoju Facebook stranicu uz hashtags #zbornica (obvezno za sudjelovanje u natječaju) te #setnjasdinosaurima. Tri rada s najvećim brojem likeova do kraja dana 3.3. bit će nagrađena s po dvije ulaznice za predstavu. Ispod svog rada napišite razred učenika, ime škole i grad u kojem živite. Nije potrebno napisati ime učenika. Dobitnici će biti objavljeni na portalu Zbornice te Facebooku.

Ulaznice vrijede za predstavu u subotu 9.03. u 19 sati. Podižete ih na blagajni Arene na dan predstave od 15 do 18:30 sati.

DINOSAURI su prapovijesne životinje koje su se pojavile prije otprilike 230 milijuna godina. Prije otprilike oko 65 milijuna godina, svi su dinosauri nestali.

Prvi dinosauri vjerojatno su bii dvonožni lovci ne mnogo veći od psa, ali su se brzo razvili u golemo mnoštvo oblika i veličina te raširili cijelim planetom. Radi glomaznosti, neki su bili nespretni i tromi; bilo ih je hitrih i spretnih. Legli su se iz jajeta različitih veličina.

dinosaur 01ŠETNJA S DINOSAURIMA – Spektakl u Areni, temeljena na nagrađivanom BBC-ovom televizijskom serijalu 9. i 10. ožujka gostuje u Areni Zagreb, pokazat će spektakularne i živopisne promjene dinosaura temeljene na najnovijim znanstvenim istraživanjima, uključujući i moguću pojavu perja u nekih vrsta.

Iz njihove 200 milijuna godina duge vladavine zemljom, u showu je predstavljeno 9 vrsta dinosaura. Predstava uključuje Tyrannosaurusa Rexa, najvećeg grabežljivca među dinosaurima, kao i Plateosaura te Liliensternusa iz razdoblja trijasa, Stegosaura i Allosaurusa iz jure, Torosaurusa i Utahraptora iz impresivnog razdoblja krede. Najveći među njima je Brahiosaur, od nosa do repa 11 metara visok i 17 metara dugačak. Izgradnja takve produkcije trajala je godinu dana i zahtijevala tim od 50-ak ljudi, uključujući inženjere, tekstilne tehničare, proizvođače kože, umjetnike, slikare, te stručnjake animatronike.

Više o Šetnji s dinosaurima pročitajte na: https://www.facebook.com/events/289010638315517/

setnja s dinosaurima banner arena