Ispis

Infokup 2016.

I. osnovna škola Čakovec ugostila je 72 najboljih učenica i učenika iz informatike u našoj županiji. Učenici su se natjecali u 4 kategorije: Osnove informatike, Razvoj softvera i poduzetništvo, Algoritmi Logo i Basic.

Na službenom portalu natjecanja www.infokup.hr objavljeni su konačni rezultati županijske razine natjecanja i popis učenika pozvan na državnu razinu natjecanja. Našu županiju predstavljati će 4 učenika: Martin Josip Kocijan iz Osnovne škole Petar Zrinski Šenkovec, Mihael Pristav iz Osnovne škole dr. Vinko Žganec Vratišinec, Matija Bujanić iz Osnovne škole Ivanovec i Leo Stričak iz III. osnovne škole Čakovec.

Čestitamo svim učenicama i učenicima te njihovim mentorima, a Martinu Josipu, Mihaelu, Matiji i Leu želimo puno uspjeha na državnom natjecanju.

Zahvaljujemo domaćinu natjecanja, ravnatelju I. OŠ Čakovec gospodinu Siniši Stričaku na domaćinstvu, a Školskoj knjizi d.d. na prigodnim znacima pažnje za sve natjecatelje.

Ove godine obilježava se jubilarno 25. natjecanje iz informatike. O važnosti informatike, programiranja i općenito primjeni IKT u obrazovanju govori činjenica da IKT obuhvaća sve dijelove svakodnevnog života svakog pojedinca. Puni potencijal za poboljšanje obrazovanja kroz IKT-a u Europi i dalje tek treba otkriti, a to je razlog zašto je Europska komisija razvija politiku i potporu istraživanja kako bi učenici odgovaraju za život u 21. stoljeću i rad.

Programiranje je pismenost 21. stoljeća, ono pojačava kreativnost, uči ljude da surađuju, da rade zajedno bez obzira na fizička ogranićenja i zemljopisne granice, ono je univerzalni jezik koji nam omogućuje komunikaciju. Tehnologija je dio našeg života, a programiranje nas povezuje i zbližuje!

Županijsko povjerenstvo za Infokup 2016.
Ivana Ružić

infokup 1 infokup 2 infokup 3