Ispis

O nama

Zašto nastaje Zbornica?

Idejno Zbornica nastaje 2004. godine kao rezultat mnogobrojnih rasprava o korištenju tehnoloških resursa (kao što je WWW) za protok i podjelu informacija među učiteljskim kadrovima u Hrvatskoj. Posebna pažnja posvećena je razrednoj nastavi obzirom da iskustvo osnivača Zbornice pretežno leži baš u razrednoj nastavi. Branka Pauković i Mirjana Phillips, udružuju snage i profesionalno znanje kako bi realizirale svoje ideje. Daleke 2006. Zbornica postaje više od ideje, te ulazi u virtualni svijet u obliku prve web stranice. Svake godine-dvije, Zbornica doživljava preoblikovanja i promjene. Sa svakim obnavljanjem dodane su nove funkcionalnosti postojećoj stranici, a broj dostupnih materijala redovito raste.

Tijekom godina broj posjetitelja Zbornice je u konstantnom porastu. Tijekom 2010. godine broj posjetitelja doživljava eksponencijalan rast pa Zbornica seli na veći server kako bi mogla pratiti priljev posjetitelja.

Cilj Zbornice

Cilj Zbornice je omogućavanje razmjene informacija i materijala između učitelja, ponajprije razredne nastave. Zbornica postoji kako bi omogućila učiteljima iz svih dijelova Hrvatske (a ne samo iz većih gradova):

  • pristup relevantnim informacijama,
  • mogućnost da podijele svoje radove,
  • te da uče jedni od dugih.

Tijekom godina upoznali smo puno vrijednih, talentiranih i kreativnih učitelja koji zaslužuju da im se čuje glas i dalje od njihove školske zajednice ili grada gdje žive. Ponosni smo što imamo priliku prezentirati radove tako talentiranih, sposobnih i skromnih učiteljskih kadrova u Hrvatskoj. Volimo Vas sve.

Kako dalje?

Možda održavanje Zbornice izgleda jednostavno, ali to nije niti približno tako. Bezbrojni sati potrošeni su na tehničko održavanje, obradu i objavljivanje materijala. Uz to, software i web hosting čine dodatni trošak koji su u zadnjih šest godina snosile osnivačice Zbornice u potpunosti. Porast posjetitelja znači i dodatne troškove za web hosting. Obzirom da nemamo namjeru naplaćivati pristup sadržajima, uredništvo Zbornice od 2013. po prvi puta nudi oglašavanje na svojim stranicama. Nadamo se razumijevanju i podršci naših Zborničana kada vide oglasne sadržaje koji će biti dodani onim obrazovnim. Znadete li zainteresirane oglašivače, slobodno nam se javite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Tko čini Zbornicu?

Osnivačice, voditeljice, vlasnice i tehnička podrška Zbornice su Branka Pauković i Mirjana Phillips.

Branka Pauković je dipl. učiteljica, mentorica sa 20 godina iskustva rada u prosvjeti. Nakon završenog studija razredne, nastavlja i završava likovnu kulturu i informatiku na Učiteljskom fakultetu. Nastavlja svoju naobrazbu redovnim pohađanjem seminara i radionica, završava niz seminara "Korak po Korak" te "Čitanje i pisanje za kritičko mišljenje". Brankini drugi interesi uključuju dizajn, fotografiju, isprobavanje novih recepata te svakodnevnu dozu rada na Zbornici.

Mirjana Phillips je dipl. grafički dizajner s više od 15 godina iskustva rada u Hrvatskoj i inozemstvu. Mirjana trenutno radi kao savjetnik za marketing i dizajn mnogobrojnim klijentima za razvoj software-a, uglavnom iz područja zdravstva, ali i drugih uključujući obrazovne ustanove, restorane, agencije za nekretnine, firme za graditeljstvo i druge. Mirjanin interes za kombinaciju tehnologije i obrazovanja čini savršenu podlogu za rad na Zbornici. U slobodno vrijeme voli putovati, čitati i baviti se Zbornicom.

Zbornicu dakako čine i svi vrijedni autori koji podržavaju svoje kolege razmjenom radova i materijala putem Zbornice.